Antena 3 CNN Actualitate Raport MCV: Monitorizarea justiţiei, prelungită încă un an

Raport MCV: Monitorizarea justiţiei, prelungită încă un an

Raport MCV: Monitorizarea justiţiei, prelungită încă un an
Sursa foto: Foto: imgarcade.com
de M.Z.    |    29 Ian 2015   •   13:33

România este pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, dar trebuie să-şi protejeze mai puţin parlamentarii.

 
Comisia Europeană laudă progresele făcute de ţara noastră în justiţie. 
 
Însă potrivit raportului MCV, rămân o serie de probleme pe care România trebuie să le rezolve. Printre acestea se numără lipsa de constanţă în cazul instanţelor sau deciziile luate în Parlament în cazul parlamentarilor care sunt bănuiţi că au încălcat legea. 
 
"Raportul remarcă un progres continuu către obiectivele stabilite prin MCV, prin urmare, mesajul este că România este pe drumul cel bun", a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
 
Raportul Comisiei Europene arată că România a continuat să facă progrese, dar că este nevoie în viitor de acţiuni susţinute pentru atingerea obiectivelor fixate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare. 
 
Documentul laudă activitatea instituţiilor anticorupţie, în special a DNA şi ANI, dar şi a Consiliul Superior al Magistraturii.
 
"Preşedintele Comisiei, domnul Juncker, şi-a exprimat speranţa că, dacă România va continua reformele, va putea să iasă de sub incidenţa acestui program pe durata mandatului acestei Comisii", a precizat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
 
Experţii Comisiei Europene au atras însă atenţia cu privire la lipsa de unitate în unele decizii ale tribunalelor. Documentul critică şi Parlamentul pentru refuzul de a ridica imunitatea unora dintre aleşi. 
 
Următorul raport MCV va fi publicat la începutul anului viitor. 
 

×
Subiecte în articol: MCV raport MCV
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close