Antena 3 CNN Actualitate Reacţia directorului general Antena 3, Mihai Gâdea, cu privire la audierea şefului Antena Group la DNA

Reacţia directorului general Antena 3, Mihai Gâdea, cu privire la audierea şefului Antena Group la DNA

Reacţia directorului general Antena 3, Mihai Gâdea, cu privire la audierea şefului Antena Group la DNA
30 Mai 2013   •   19:24

Aceasta este reacţia directorului general Antena 3, Mihai Gâdea, cu privire la audierea lui Sorin Alexandrescu:

"În această dimineaţă s-a produs un grav abuz împotriva drepturilor si libertăţilor fundamentale ale omului. În jurul orelor 8.30, fără să fi refuzat anterior să se prezinte la vreo audiere, domnul Sorin Alexandrescu directorul postului de televiziune Antena 1 a fost aşteptat în faţa casei de echipaje ale DNA şi condus la sediul instituţiei unde i s-a comunicat calitatea de inculpat într-un dosar de şantaj. Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent se pare că reclamantul este firma de cablu RCS-RDS, cea care a decis scoaterea din grilă a mai multor posturi ale trustului Intact în anul electoral 2012.

Acestea sunt faptele şi, indiferent de cât de obiectivi am încerca să fim, nu se poate să nu remarcăm caracterul disproporţionat al demonstraţiei de forţă făcute de DNA care a dislocat echipaje pentru ridicarea din faţa casei a directorului Antena 1. Din nou, reprezentanţii unei structuri media sunt victimele acţiunilor de intimidare ale instituţiilor statului, din nou drepturile cetăţeanului sunt ignorate şi, din nou, ne găsim în situaţia de a întreba, în numele cui şi în folosul cui operează organele de anchetă din România.

Fiindcă iar este imposibil să nu observăm că primul caz important al noii conduceri a DNA este un reprezentant al media, un reprezentant al Trustului Intact. Noi am criticat violent conducerea Parchetului General şi a DNA în timpul anchetelor făcute împotriva paticipanţilor la referendumul din vara anului 2012 şi inclusiv de aceea am continuat să ne exprimăm dezaprobarea cu ocazia numirii doamnei Laura Codruţa Koveşi în funcţia de procuror general DNA. Sperăm că nu există nicio legătură între atitudinea publică a trustului Intact şi actuala acţiune împotriva domnului Sorin Alexandrescu.

Ne manifestăm aceeaşi îngrijorare în legătură cu aceste acţiuni de forţă şi vădită încercare de intimidare care din păcate amintesc de practici ale poliţiei politice ca şi în alte cazuri în care am luat public atitudine faţă de încălcarea drepturilor cetăţeneşti, indiferent de cine ar fi vorba.

Susţinem orice acţiune corectă a justiţiei din România cu condiţia respectării procedurilor legale şi a principiului neamestecului politicului în actele judiciare. Nu vom înceta însă să tragem semnale de alarmă cu toată vigoarea atât în ţară cât şi pe plan internaţional, ori de câte ori vom constata că în România abuzurile nu au dispărut, iar încercările de intimidare a presei libere şi a oricărei voci critice se manifestă în cele mai aberante forme."


Comunicat: Audierea la DNA a lui Sorin Alexandrescu creează suspiciuni asupra legitimităţii şi obiectivităţii acestui demers


 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close