Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii CCR devansează pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale. Decizia, luată la cererea lui Băsescu

Judecătorii CCR devansează pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale. Decizia, luată la cererea lui Băsescu

Judecătorii CCR devansează pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale. Decizia, luată la cererea lui Băsescu
de S.T.    |    14 Aug 2012   •   14:17

Curtea Constituţională a primit de la Parchetul instanţei supreme o informare privind ancheta desfăşurată în cazul listelor electorale, au declarat surse oficiale.

UPDATE 17:25
- Şedinţa Curţii Constituţionale Române s-a încheiat. Judecătorii CCR au decis, marţi, să devanseze pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Decizia a fost luată într-o şedinţă a Curţii care a durat peste şapte ore.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Tot marţi, CC a decis că judecătorul Ştefan Minea era îndreptăţit să transmită rectificarea la Monitorul Oficial în privinţa motivării Curţii pe referendumul din 29 iulie.

UPDATE 18:30
- Decizia CCR de devansare pentru 21 august a termenului pentru ca Guvernul să trimită listele electorale a venit, potrivit unor surse, la cererea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Iata ce eroare au facut cei de la CCR prin erata transmisă MO şi efectele ei

UPDATE 14:49 - Şase dintre judecătorii de la Curtea Constituţională a României şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei CCR la Monitorul Oficial, au declarat, marţi, surse din interiorul Curţii.
   
Conform surselor citate, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, înainte de a trimite erata la Monitorul Oficial, şi-ar fi sunat colegii membri ai Curţii. Sursele citate au susţinut că şase dintre judecătorii constituţionali şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei către Monitorul Oficial.



Parchetul instanţei supreme are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendumul din 29 iulie, fiind ridicate copii de pe documente de la CC, AEP, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, BEC, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie şi Direcţia Generală de Paşapoarte.

Plenul Curţii Constituţionale a României s-a întrunit marţi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curţii pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care nu au fost consultaţi.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close