Antena 3 CNN Actualitate Regele asfaltului are probleme cu Fiscul. Ce datorii i-au găsit inspectorii ANAF lui Umbrărescu

Regele asfaltului are probleme cu Fiscul. Ce datorii i-au găsit inspectorii ANAF lui Umbrărescu

Regele asfaltului are probleme cu Fiscul. Ce datorii i-au găsit inspectorii ANAF lui Umbrărescu
de O.P.    |    28 Aug 2013   •   06:19

Dorinel Umbrărescu a dat în judecată ANAF după ce inspectorii au făcut un control în urma căruia au găsit mai multe nereguli. Inspectorii Fiscului au constatat că regele asfaltului are datorii de 100 milioane de lei pentru neplata TVA şi alte 100 de milioane către furnizori. Dosarul a ajuns acum pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Controlul făcut de către inspectorii ANAF la firmele unuia dintre regii asfaltului, Dorinel Umbrărescu, a scos la iveală nereguli şi multe datorii către stat. Consecinţa, conturile omului de afaceri au fost blocate. Dorinel Umbrărescu nu a stat prea mult pe gânduri şi a contestat în instanţă raportul inspectorilor.

Administraţia Naţională pentru Administrare Fiscală spune că regele asfaltului ar avea datorii de ordinul milioanelor de lei pentru că nu a plătit TVA, dar şi din penalităţi pentru întârzierea plăţilor.

De exemplu, într-un singur an firma lui Umbrărescu a dedus nejustificat TVA în valoare de aproximativ o sută de mii de lei, făcând afaceri cu o firmă care fusese declarată inactivă. Firma lui Umbrărescu a înregistrat şi facturi de aproape un milion trei sute de mii de lei, iar inspectorii au descoperit că firma nu avea niciun  document care să arate serviciile pentru care a fost plătită. 

În ceea ce priveşte contractele de Leasing, firma regelui asfaltului a dedus nejustificat TVA în valoare de aproape opt sute de mii de lei. Şi CNADNR a avut probleme cu firma lui Umbrărescu. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale trebuie să recupereze 34.000 de euro de la Dorinel Umbrărescu. Suma reprezintă diferenţa pe care o mai are de plată firma omului de afaceri dintr-un prejudiciu total de 6,7 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Dorinel Umbrarescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close