Antena 3 CNN Actualitate Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Cernica

Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Cernica

Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Cernica
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    26 Sep 2013   •   16:21

Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare joi, în jurul orei 14.00, la cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti. Slujba a avut loc în prezenţa familiei, dar şi a câtorva zeci de admiratori şi apropiaţi, precum şi colegi de breaslă.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu, miercuri şi joi, s-au numărat Alecu Croitoru, Eusebiu Ştefănescu, Dinu Săraru, Bogdan Stanoevici, Dan Piţa, Elvira Deatcu, Rodica Mandache, Denis Ştefan, Manuela Hodor şi Ion Marin.

Sicriul cineastului a fost înconjurat de coroane de flori trimise de colegi de breaslă, prieteni şi admiratori. Astfel, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Teatrală din România, preşedintele României, preşedintele Senatului s-au numărat printre cei care au trimis câte o coroană de flori.

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al regizorului Geo Saizescu a plecat spre cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti, în jurul orei 10.30.



Înainte de plecare, regizorul Alecu Croitoru a ţinut un scurt discurs în cadrul căruia a declarat că peste o săptămână se împlineau 60 de ani de când l-a cunoscut pe "extrordinarul om" Geo Saizescu.

"M-am supărat foarte tare văzând pe ecranele televizoarelor "A murit Geo Saizescu". Nu este adevărat. Geo trăieşte prin tot ce a făcut, prin tot ce a dat studenţilor săi, prin înfiinţarea Facultăţii de Arte a Universităţii Hyperion, prin cărţile pe care le-a scris şi a lăsat un fel de profesie de credinţă pentru această extraordinară şi frumoasă profesie de cineast, şi el rămâne şi prin familia pe care a lăsat-o întregită prin băiatul lui care îi duce mai departe profesia, prin nepoţii lui", a spus acesta, potrivit Mediafax.

Regretatul regizor Geo Saizescu a primit un ultim omagiu de la toţi cei care l-au îndrăgit. Au rămas amintiri frumoase şi o operă greu de egalat.

Părintele celor mai îndrăgite comedii -"Păcală", "Secretul lui Bachus"" sau "Astă seară dansăm în familie"-, artistul care i-a bucurat pe români cu umorul său fin îi va face de acum pe îngeri să râdă.

Geo Saizescu, maestrul filmului de comedie românesc, a decedat luni, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close