Antena 3 CNN Actualitate Relu Fenechiu s-a predat Poliţiei. Fostul ministru al Transporturilor va fi dus la penitenciar

Relu Fenechiu s-a predat Poliţiei. Fostul ministru al Transporturilor va fi dus la penitenciar

Relu Fenechiu s-a predat Poliţiei. Fostul ministru al Transporturilor va fi dus la penitenciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Ian 2014   •   18:59
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul", s-a predat, joi seară, Poliţiei Judeţene Iaşi, unde va rămâne până când va ajunge mandatul de executare a pedepsei, apoi va fi transferat la penitenciar.
 
Relu Fenechiu, care la momentul pronunţării deciziei instanţei se afla la locuinţa sa din municipiul Iaşi, s-a predat în jurul orei 17.30 la sediul Poliţiei Judeţene Iaşi, unde a venit singur.

Informaţia a fost prezentată joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul".

Procurorul DNA a arătat anterior că inculpaţii din dosarul "Transformatorul" au dat dovadă de un comportament grav când "au vândut fier vechi la preţ de componentă nouă", iar funcţiile acestora amplifică gravitatea situaţiei, de aceea pedepsele lor trebuie mărite.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
  

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close