Antena 3 CNN Actualitate Rata de promovare la bac: 44,47%, cea mai slabă din ultimele două decenii

Rata de promovare la bac: 44,47%, cea mai slabă din ultimele două decenii

Rata de promovare la bac: 44,47%, cea mai slabă din ultimele două decenii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Iul 2011   •   13:14
Update 19.25 - Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, informează Mediafax. Profesorii spun că acesta este cel mai slab procent de promovabilitate din ultimele două decenii.

În peste 20 de licee din ţară rata de promovare este zero.

În ceea ce priveşte Bucureştiul, rezultatele parţiale de duminică arată că rata de promovare la bacalaureat a fost de 42,03%, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie. În 2010, media promovabilităţii a fost de 59%.

"Este cea mai mică rată de promovare înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03% din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din aceasta vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a declarat inspectorul general şcolar Bucureşti, profesorul Cristian Alexandrescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că această situaţie va fi analizată, pentru a stabili care sunt motivele pentru care elevii bucureşteni au obţinut un astfel de rezultat.

În Capitală, unele dintre cele mai mari probleme au fost la liceul tehnic „Edmond Nicolau“, unde doar trei candidaţi au reuşit promovarea. În plus, la liceul PTTR doar 18 din 332 de elevi au promovat examenul de bacalaureat.

Elevii recunosc că acest lucru s-a întâmplat şi fiindcă supravegherea a fost mai strictă decât în anii anteriori.

Capitala nu este singurul oraş cu probleme. La Colegiul Tehnic din Suceava doar 20% dintre elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul.

Elevii de la Colegiul de Marină Alexandru Ioan Cuza din Constanţa, care aşteptau afişarea rezultatelor, au fost daţi afară din incinta liceului de către un paznic.

Elevi daţi afară din curtea unui liceu constănţean


În plus, pe pereţii unei şcoli din Timişoara a apărut un mesaj injurios adresat ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Atac la adresa ministrului Educaţiei


Mai multe licee din judeţele Argeş, Timiş , Mehedinţi şi Maramureş au rata de promovare zero. La Grupul scolar Vişeul de Sus din judeţul Maramureş nici un elev nu a trecut examenul de bacalaureat.

Situaţie dezastruoasă şi la Timişoara. Toţi elevii de la două licee din oraş au picat examenul de bacalaureat, în timp ce la un alt liceu din capitala Banatului, un singur absolvent din 300 a promovat examenul maturităţii.
 


Rata de promovare a examenului de bacalaureat - rezultate parţiale 

Mehedinţi - 27,5%
Iaşi - 41,9%
Călăraşi - 41%
Braşov - 46%
Vaslui - 43,27%
Vâlcea - 54,41%
Cluj - 54,07%
Bistriţa -Năsăud - 41,92%
Hunedoara - 38,36%
Dolj - 39,74%
Harghita - 64,03%
Botoşani - 56%
Suceava - 65,03%
Covasna - 44,29%
Timiş - 31,79%
Mureş - 45,56%
Argeş - 35%
Arad - 36,43%


Există, însă, şi absolvenţi fericiţi. 

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, recunoaşte că situaţia este îngrijorătoare.

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţiile până luni la ora 12, iar rezultatele finale vor fi afişate vineri. Cei care nu au reuşit să promoveze prima sesiune din cadrul examenului de bacalaureat 2011 mai au o şansă în toamnă.

×
Subiecte în articol: examen elevi licee Ministerul Educației
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close