Antena 3 CNN Actualitate Să ajutăm ca un vis să devină realitate! Alex are nevoie de noi

Să ajutăm ca un vis să devină realitate! Alex are nevoie de noi

Să ajutăm ca un vis să devină realitate! Alex are nevoie de noi
06 Iun 2015   •   12:44

Alex Cătană are 23 de ani. A crescut într-un centru de plasament până în urmă cu 3 ani când a fost forţat să părăsească centrul şi să dea piept cu viaţa din stradă. Fără un acoperiş sigur deasupra capului, fără un ban în buzunar, fără un loc de muncă. Alex povesteşte că Dumnezeu a făcut o minune pentru el şi i-a scos în cale un prieten care a venit cu o soluţie salvatoare.

Doar că băiatul nu mai poate rămâne în cămin.

Acum trebuie să îşi găsească un nou acoperiş însă nu îşi permite să plătească o chirie. A fost angajat în mai multe locuri, dar pentru că nu avea studii superioare, nu primea mai mult de câteva sute de lei pe lună, insuficient pentru a-şi permite să stea cu chirie. Acum lucrează într-un fast-food. Salariul nu este mare, dar măcar lucrează într-un mediu care îi ţine aproape de cel mai mare vis al lui.

Este un vis care a prins contur încă din copilărie.

Ori de câte ori are ocazia urmăreşte cu interes emisiunile culinare, citeşte tot ce prinde şi este cu ochii pe idolul lui - Jamie Olliver. Îşi doreşte foarte tare să facă un curs de bucătari, dar pentru asta are nevoie de bani.

Dacă nu va putea ajunge prea uşor să-şi împlinească acest vis, Alex speră să poată face cât mai repede şcoala de şoferi. S-ar descurca mult mai uşor aşa, spune el, dar îi lipsesc banii. Acum însă, principala grijă este să îşi găsească un acoperiş deasupra capului, iar apoi să poată munci  pentru a-şi urma visul, acela de a deveni bucătar. 


×
Subiecte în articol: Income Magazine cu Adrian Maniutiu
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close