Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni de 75.000 lei pentru poluarea Dunării cu grăsimi, în apropiere de Liceul de Marină din Galaţi

Sancţiuni de 75.000 lei pentru poluarea Dunării cu grăsimi, în apropiere de Liceul de Marină din Galaţi

Sancţiuni de 75.000 lei pentru poluarea Dunării cu grăsimi, în apropiere de Liceul de Marină din Galaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Sep 2012   •   22:50

Comisarii de mediu gălăţeni au aplicat, marţi, două amenzi în valoare totală de 75.000 lei celor două societăţi implicate, în urmă cu cinci zile, în poluarea Dunării cu grăsimi, în apropiere de Liceul de Marină din Galaţi, informează Agerpres.
   
Potrivit şefului Comisariatului Gărzii de Mediu Galaţi, Mărioara Gătej, firma SC Prutul Galaţi, producătoare de ulei vegetal, a fost amendată cu 50.000 de lei pentru că din cauza unor defecţiuni la staţia de epurare a produs reziduurile poluante, iar societatea edilitară Apă Canal cu 25.000 lei pentru că a permis deversarea reziduurilor în Dunăre.
   
Firma producătoare de ulei este considerată de comisarii de mediu principala vinovată pentru poluarea Dunării cu grăsimi. Cantităţi mari de substanţe poluante au ajuns, în urmă cu cinci zile, în canalul colector al oraşului şi de acolo în fluviu, pata de grăsimi atingând o suprafaţă de peste 300 metri pătraţi.
   
Pe de altă parte, reprezentanţii Apă Canal au recunoscut că poluarea a fost favorizată de o lucrare făcută la un canal colector.
   
"La Liceul de Marină, acolo unde este gura de vărsare, s-a realizat o lucrare care nu s-a putut face decât în condiţii de debite reduse pe sistem şi Dunăre scăzută. Un colector de deversare s-a depresurizat şi a depăşit pragul. Pe acolo a venit acea poluare", a declarat directorul tehnic al societăţii, Niţă Podaru.
   
Cele două societăţi au dreptul legal de a contesta în instanţă în maximum 15 zile decizia comisarilor de mediu.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close