Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea actelor după regionalizarea României ar putea costa 700 de lei

Schimbarea actelor după regionalizarea României ar putea costa 700 de lei

Schimbarea actelor după regionalizarea României ar putea costa 700 de lei
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2011   •   23:29

Reîmpărţirea administrativă a României poate aduce mai multe fonduri europene pentru dezvoltare, dar şi bătăi de cap populaţiei. Ne schimbăm actele. Asta înseamnă timp petrecut pe la ghişee, nervi şi bani cheltuiţi. Câteva sute de lei fiecare român.

După regionalizarea României, primul loc unde trebuie să ne oprim pentru schimbarea documentelor este Evidenţa Populaţiei. Aici, după ce am adus toate actele necesare, trebuie să aşteptăm până la 30 de zile pentru a primi noul buletin.

De la un oraş la altul costă până la 100 de lei. Urmează un drum la Înmatricultări, pentru schimbarea numărului maşinii şi a permisului. Încă 150 de lei.

Încă un drum la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, pentru anunţarea noii adrese. Şi încă unul la Administraţia Financiară, unde să spuneţi unde locuiţi mai nou. Cu siguranţă, pe bani.

Fiecare cetăţean al acestei ţări va face drumuri între instituţii, va sta ore în şir la ghişee şi va scoate câteva sute de lei din buzunar. În jur de 700, au calculat politicienii.

 

Nu există încă un proiect pe hârtie, dar liderii locali îşi fac socoteli. Şi nu le ies bine.

"Prefectura judeţului Bihor va fi afectată în măsura în care Oradea va fi centru administrativ sau nu va fi centru administrativ, rămâne şi acest lucru să vedem", spune Gavrilă Ghilea, prefect de Bihor.

Până la organizarea alegerilor e însă cale lungă. Cinci europarlamentari avertizează că iniţiativa ar trebui analizată de institutul de statistică al Uniunii, cu cel puţin doi ani înainte de a intra în vigoare.




×
Subiecte în articol: regionalizare România judete acte bani
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close