Antena 3 CNN Actualitate Şeful firmei de gaze a fost operat, însă doctorii sunt încă rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire

Şeful firmei de gaze a fost operat, însă doctorii sunt încă rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire

Şeful firmei de gaze a fost operat, însă doctorii sunt încă rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire
Sursa foto: razbointrucuvant.ro
23 Feb 2012   •   22:22

Manualul de medicină îi dă puţine şanse, dar şeful firmei de gaze din Sighet se încăpătânează să trăiască. A trecut astăzi prin prima intervenţie chirurgicală şi a supravieţuit. Dar nimeni nu garantează că următoarele ore nu-i vor fi fatale.

De când cea de-a doua explozie de la Sighet i-a acoperit cu arsuri 90 la sută din trup, directorul firmei de gaze e pe muchia dintre viaţă şi moarte. Ieri, medicii l-au dus în sala de operaţii, dar au făcut repede drum întors la Terapie Intensivă. Riscurile erau prea mari... Azi, n-au mai avut de ales.

Practic, medicii au recoltat de la 3 donatori, rude ale bărbatului, grefe de piele. Apoi i-au curărţat rănile şi au fixat grefele. A fost o intervenţie cu emoţii. Doctorii s-au temut că pacintul îşi va da ultima suflare. Dar a supravieţuit.

La spitalul de Urgenţă Floreasca, alţi 4 răniţi luptă cu arsurile. Toţi, chiar şi poliţistul ars pe 75% din suprafaţa corpului, se simt din ce în ce mai bine.

Evoluţia unei astfel de boli este de lungă durată şi marcată de imprezibilităţi.

În ajutorul răniţilor sare o ţară întreagă. Zeci de profesori şi elevi de la Baia Mare au donat astăzi sânge pentru ei.

Cel mai probabil, primul dintre răniţi ar putea fi externat în maximum 10 zile.

×
Subiecte în articol: medici spitalul Floreasca
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close