Antena 3 CNN Actualitate Şeful STS, chemat de CSAT la audieri pe tema implicării în campania lui Băsescu

Şeful STS, chemat de CSAT la audieri pe tema implicării în campania lui Băsescu

Şeful STS, chemat de CSAT la audieri pe tema implicării în campania lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Arhiva Antena 3
de S.T.    |    18 Iul 2012   •   21:38
Membrii CSAT se reunesc joi în şedinţă, informaţia fiind furnizată de Guvern, care a anunţat participarea premierului Victor Ponta la reuniune.

Şeful Serviciului de Telefonie Secretă, generalul Marcel Opriş, este chemat de Comisia de Apărare din Senat la audieri, în contextul dezvăluirilor făcute de directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, potrivit cărora Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat sisteme de comunicaţii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Mai mult, Băsescu va putea beneficia de informaţii în timp real  în ziua de 29 iulie 2012, având în vedere că STS se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu către Biroul Electoral Central.

×
Subiecte în articol: Marcel Opris Sinteza Zilei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close