Antena 3 CNN Actualitate Şerban Huidu NU va face închisoare. Rudele victimelor vor face recurs

Şerban Huidu NU va face închisoare. Rudele victimelor vor face recurs

Şerban Huidu NU va face închisoare. Rudele victimelor vor face recurs
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Iun 2012   •   12:04

Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi, în octombrie 2011, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, scrie Mediafax.
   
Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat, vineri, pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni.


La primul termen al procesului în care este judecat pentru ucidere din culpă, Şerban Huidu le-a spus magistraţilor, la mijlocul săptămânii trecute, că nu ştie cum a ajuns cu maşina pe contrasens, că îi pare foarte rău pentru tragedie şi că îşi asumă responsabilitatea, în timp ce familiile victimelor au cerut ca acesta să fie condamnat la închisoare cu executare.
  
Atât procurorii, cât şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, în timp ce avocaţii fostului realizator TV au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate.
  
Avocatul lui Huidu, Ioan Mînjina, a spus în faţa instanţei că raportul de expertiză al maşinii lui Huidu nu precizează faptul că acesta a ajuns pe contrasens din cauza vitezei, şi nici a condiţiilor de trafic, prin urmare nu se pot determina cauzele pătrunderii pe contrasens.
  
Cel de-al doilea avocat al lui Huidu, Florin Şurghie, a spus că la producerea accidentului a contribuit şi Administraţia Naţională a Drumurilor, care "nu a configurat corect curbele, determinâd şoferii să iasă în decor sau să intre pe contrasens".




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close