Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Mircea Geoană, despre CULISELE RĂZGÂNDIRII lui Traian Băsescu privind instalarea Guvernului

Sinteza zilei: Mircea Geoană, despre CULISELE RĂZGÂNDIRII lui Traian Băsescu privind instalarea Guvernului

Sinteza zilei: Mircea Geoană, despre CULISELE RĂZGÂNDIRII lui Traian Băsescu privind instalarea Guvernului
05 Mar 2014   •   22:05

Senatorul Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al premierului pe proiecte de diplomaţie publică, a afirmat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", că decizia lui Traian Băsescu de a semna instalarea Guvernului vine în contextul participării acestuia la reuniunea de mâine a Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina.

Geoană a arătat, la Antena 3, că, deşi nu au fost mesaje oficiale directe, această reuniune la nivel înalt a influenţat decizia preşedintelui de a semna decretul de numire a membrilor Guvernului, şi de a reununţa astfel la "întregul său scenariu care ar fi trebuit să conducă la câteva săptămâni bune de Guvern interimar şi tensiune".

"Nu poţi să mergi la un conclav european (...) cu o chestiune artificial indusă care se vede în politica românească. (...) Afară e o altă regulă", a afirmat Mircea Geoană, la Antena 3.

Miniştrii noului Guvern au depus jurământul de învestitură, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a premierului Victor Ponta, a preşedintelui Camerei şi a vicepreşedintelui Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat anterior că a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, astfel că miercuri el va semna numirea noilor miniştri, iar Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament pe noul program de guvernare.
   
Băsescu a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta după o nouă rundă de negocieri, care a avut loc după numirea lui Gabriel Oprea la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Negocierile purtate între cei doi vin în contextul în care plenul Parlamentului a validat, marţi, Guvernul Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă.


Citeşte şi:

Geoană, la Sinteza Zilei: Actuala situaţie politică din România, un joc în trei "perfid şi pervers"

Geoană, despre o eventuală candidatură a lui Ponta la PREZIDENŢIALE: "La noi în partid a existat tradiţia nescrisă ca liderul partidului să candideze la preşedinţie"

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Sinteza Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close