Antena 3 CNN Actualitate Sistem-minune de montare şi demontare a lanţurilor pe cauciucuri, inventat de un pensionar din Târgu Jiu

Sistem-minune de montare şi demontare a lanţurilor pe cauciucuri, inventat de un pensionar din Târgu Jiu

Sistem-minune de montare şi demontare a lanţurilor pe cauciucuri, inventat de un pensionar din Târgu Jiu
14 Dec 2014   •   11:31

Un pensionar din Târgu Jiu a inventat un sistem-minune de montare şi demontare a lanţurilor pe cauciucuri. Printr-o simplă apăsare de buton, fără ca şoferul să coboare din maşină. Bărbatul a lucrat la proiect nouă ani şi recent şi-a brevetat invenţia la OSIM.

Acum aşteaptă ca producătorii de automobile să-l caute, ca să-şi dezvolte proiectul.

Inventatorul din Târgu Jiu, absolvent al facultăţii de filozofie şi fost jurnalist, spune că ideea i-a venit în 2005, după ce a văzut un accident care s-a produs din cauza poleiului. S-a gândit să-i ajute pe şoferi să monteze mai uşor lanţurile pe cauciucuri.

După nouă ani de muncă, sistemul a funcţionat. A găsit soluţia pentru ca şoferii să monteze lanţurile fără să coboare din maşină. Printr-o simplă apăsare de buton. Şi-a înregistrat inveţia la OSIM şi aşteaptă oferte de la producătorii de automobile.

Unii şoferii au fost entuziasmaţi de invenţia gorjeanului, alţii nu cred însă că sistemul funcţionează.

Inventatorul, care are în palmares şi alte inovaţii în domeniul prelucrării lemnului, spune că nu se va opri aici. Mai are şi alte idei şi speră să le poată realiza.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close