Antena 3 CNN Actualitate TRAGEDIE. Un copil născut prematur la Spitalul Judeţean din Cluj Napoca a murit. Managerul spitalului nu a lăsat un medic să îl opereze

TRAGEDIE. Un copil născut prematur la Spitalul Judeţean din Cluj Napoca a murit. Managerul spitalului nu a lăsat un medic să îl opereze

TRAGEDIE. Un copil născut prematur la Spitalul Judeţean din Cluj Napoca a murit. Managerul spitalului nu a lăsat un medic să îl opereze
de S.T.    |    04 Iul 2015   •   11:45
Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean Cluj Napoca! Un copil născut prematur a murit, la numai 200 de metri de spital, pentru că managerul nu l-a lăsat pe medicul care s-a ocupat de naştere, Constantin Ciuce, să facă intervenţia care i-ar fi putut salva viaţa.

Motivul invocat de managerul Petru Şuşcă este că medicul respectiv nu ar fi avut calificarea necesară şi că ar fi operat ilegal. Cu toate astea, medicul a salvat până acum vieţile a zeci de copii aflaţi în aceeaşi situaţie.

"Domnul economist Şuşcă a ajuns să descopere acum o ilegalitate pe care eu o practic de peste 20 de ani, timp în care am operat la solicitarea colegilor pediatri şi neonatologi copii. E falsă afirmaţia că nu am operat copii atât de mici(...). Domnul mananger nu m-a contact o dată măcar, de când este manager al spitalului, să-mi comunice sau să-mi dea în scris faptul că eu nu am dreptul să operez copii. În această ţară, chirurgi generalişti, fără diplomă de chirurgi pediatri, operează. Şi nimeni nu interzice unui om, când e vorba de profesionalism, să interzică", a declarat chirurgul Constantin Ciuce, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

"În cursul zilei de luni voi face o conferinţă de presă în care voi arăta toate abuzurile pe care conducerea actuală a spitalului le-a realizat în legătură cu clinica pe care o conduc, cu întreg colectivul şi cu mine în mod special, prin care au destructurat un sistem de urgenţă care se adresează siguranţei pacienţilor şi care ne pune pe noi în risc de malpraxis. De un an de zile suntem într-o situaţie conflictuală(...). Am depus o plângere penală împotriva conducerii pentru abuz în serviciu", a mai spus profesorul doctor Constantin Ciuce, medicul care-l putea opera pe copilul lăsat de manager să moară lângă spitalul judeţean din Cluj-Napoca.

Cu toate că şi-a demonstrat competenţa şi a salvat sute de vieţi, medicul Ciuce nu avea însă o diplomă pentru specializarea de chirurgie pediatrică, aşa că i-a fost interzis să opereze.

Pentru managerul Petru Şuşcă nu a contat nici faptul că părinţii şi-au asumat răspunderea pentru operaţia care urma să fie realizată de medicul Constantin Ciuce.

Părinţii copilului au aşteptat ore în şir un elicopter chemat de managerul Petru Şuşcă pentru a-l transfera pe nou-născut la Bucureşti. Sara Maria a murit la câteva ore după ce s-a născut, în drum spre Spitalul Clinic de Copii.

"Copilul meu mai putea avea o şansă", a spus Dănuţ Şendroiu, tatăl micuţei lăsată să moară lângă spitalul judeţean din Cluj-Napoca.


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a arătat revoltat de situaţie şi spune că medicul Constantin Ciuce trebuia lăsat să o opereze pe fetiţă.

Ministerul Sănătăţii a aflat despre problemele din spital încă de acum o lună, când Corpul de Control a venit în inspecţie la Spitalul Judeţean Cluj.

Atunci, managerul spitalului l-a pârât pe medicul Constantin Ciuce că ar profesa ilegal, iar ministerul a întocmit chiar un raport în acest caz.

×
Subiecte în articol: News Magazine Andreea Stroe
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close