Antena 3 CNN Stenograme Stenograme: Întâlnire între Udrea şi vicepreşedintele ALRO Slatina, la hotelul ministrului, în 2006

Stenograme: Întâlnire între Udrea şi vicepreşedintele ALRO Slatina, la hotelul ministrului, în 2006

Stenograme: Întâlnire între Udrea şi vicepreşedintele ALRO Slatina, la hotelul ministrului, în 2006
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Dec 2010   •   16:06

Vicepreşedinte ALRO Slatina şi un reprezentat ai Grupului MARCO au avut o întâlnire cu ministrul Turismului Elena Udrea, chiar la hotelul acesteia în iunie 2006. Întâlnirea este confirmată de o stenogramă care surprinde mai multe convorbiri telefonice între cei care au particiupat la discuţii.

Interceptările confirmă că întâlnirea a avut loc la hotelul Elenei Udrea.

În stenogramele din Dosarul ALRO apar mai multe porecle. Clopoţel, Trumpiţa sunt câteva dintre apelativele atribuite ministrul Turismului, Elena Udrea. Porecla Trump îi era atribuită lui Dorin Cocoş, sotul Elenei Udrea.

Ancheta în cazul ALRO  a fost deschisă în 2007, pentru suspiciuni de subminare a economiei naţionale. Potrivit datelor de la dosar, Grupul Marco, deţinătorul fabricii ALRO era acuzat că a reuşit  să-şi creeze o reţea de sprijin atât la Administraţia Prezidenţială cât şi la Parlament, care să susţină interese ruseşti din domeniul energiei.

Elena Udrea, consilier prezidenţial la acea vreme, a fost acuzată că a intervenit la Preşedinţie în favoarea grupului ALRO. Imediat după formularea învinuirii, Udrea l-a dat în judecată, pentru calomnie, pe fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a lansat acuzaţiile la adresa sa. 

Dosarul ALRO a fost închis în luna ianuarie 2010. Cei anchetaţi au fost scoşi de sub urmărire penală, iar cei suspectaţi au fost anunţaţi că le-au fost interceptate convorbirile. Personaje politice importante  au fost interceptate timp de 3 luni. Printre cei care au dat declaraţii ca martori se numără ministrul Elena Udrea, Verestoy Attila sau Theodor Stolojan.

 


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close