Antena 3 CNN Actualitate "Sunt zile în care nu mănânc. Am o jumătate de pâine şi le-o împart". Mama a doi copii cu handicap, revoltată de pensia pe care o primeşte Augustin Zegrean

"Sunt zile în care nu mănânc. Am o jumătate de pâine şi le-o împart". Mama a doi copii cu handicap, revoltată de pensia pe care o primeşte Augustin Zegrean

"Sunt zile în care nu mănânc. Am o jumătate de pâine şi le-o împart". Mama a doi copii cu handicap, revoltată de pensia pe care o primeşte Augustin Zegrean
Sursa foto: Foto: metro.co.uk
29 Aug 2012   •   08:02

Cu 900 de lei pe lună trebuie să îngrijească doi copii cu handicap grav. Este cazul unei bucureştence de 54 de ani care se chinuie să supravieţuiască de la o lună la alta, cu toate că toţi banii ei se duc pe medicamente. Sunt zile în care femeia nu mănâncă pentru a-şi putea hrăni copiii. Nu a putut, însă, să rămână indiferentă în faţa certificatului de handicap sau a pensiei judecătorului CCR Augustin Zegrean.

Cei doi copii ai femeii suferă de distrofie musculară, o boală incurabilă. La 31 de ani, fiul ei are greutatea unui copil. Fiica femeii are 29 de ani şi suferă de aceeaşi boală. Spre deosebire de fratele ei, încă îşi mai poate mişca picioarele.

Lunar, femeia primeşte de la stat 500 de lei, indemnizaţia pentru însoţitor permanent a celor doi copii. La rândul lor, cei doi primesc fiecare câte 200 de lei pensie de handicap.


Pentru a le asigura hrana celor doi copii, femeia a rămas, de multe ori, flămândă, povesteşte Maria Petrică. "Este întreţinere, este lumină de plătit, mâncarea zi de zi care, acum am fasole în frigider, i-am fiert un pic de macaroane cu brânză. Poate sunt zile în care eu nu mănânc, că am o jumătate de pâine şi o împart la amândoi".

Femeia a fost revoltată când a auzit la cât se ridică pensia pe caz de boală, pe care o primeşte preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

În 2009, Zegrean s-a pensionat anticipat pe caz de boală. Pensia care i s-ar fi cuvenit în mod normal era de 1400 de lei, dar el primeşte 10.700 de lei, pentru că s-au luat în calcul şi cei 3 ani ca judecător al CCR.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close