Antena 3 CNN Actualitate Sute de bucureşteni au rămas fără case din cauza datoriilor la întreţinere

Sute de bucureşteni au rămas fără case din cauza datoriilor la întreţinere

Sute de bucureşteni au rămas fără case din cauza datoriilor la întreţinere
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Noi 2011   •   13:59
La ce pot duce restanţele de la întreţinere? Puteţi fi luat la ochi de samsarii imobiliari. Abia aşteaptă să vă preia datoria, acesta fiind primul pas în pierderea locuinţei, printr-o inginerie bine pusă la punct

Oameni au aflat pe pielea lor ce înseamnă să nu-ţi plăteşti la timp dările la utilităţi. Sute de bucureşteni s-au trezit peste noapte daţi afară din case, victime ale unei reţele din care fac parte preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari, avocaţi şi executori judecătoreşti.

O adevărată fabrică de proprietăţi luate pe preţuri de nimic.

Soţii Blaga au fost luaţi în colimator pentru o datorie de 6.500 de lei şi anul trecut au fost aruncaţi dintr-un apartament de patru camere.

Datoria lor fusese cumpărată de avocatul Victor Pomponiu, şeful reţelei care a pus mâna prin licitaţii trucate pe sute de apartamente în Capitală. A fost primul pas. Au urmat numeroase procese şi executarea silită. Nu a contat faptul că între timp au plătit toate dările restante. Locuinţa lor a fost cumpărată la o treime din valoarea de piaţă, în rate, cel puţin pe hârtie.

Familia Blaga acum stă într-o minusculă cămăruţă de patru metri pătraţi, iar jumătate de pensie se duce pe chirie. Bani care îi primeşte prin bunăvoinţa poştaşului, pe încredere. Toate actele le-au rămas în casa pierdută, iar Marin Blaga nici nu poate să-şi depună dosarul de pensie.

Au încercat să-şi găsească dreptatea în justiţie. Fără bani de avocaţi, au pierdut pe bandă rulantă toate procesele. Nici la Parchet nu au avut mai multe şanse, chiar dacă un raport al Ministerul Justiţiei indică grave încălcări ale legii în cazul lor.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close