Antena 3 CNN Actualitate Sute de poliţişti au ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de decizia de disponibilizare

Sute de poliţişti au ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de decizia de disponibilizare

Sute de poliţişti au ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de decizia de disponibilizare
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iun 2011   •   12:36

Ministrul de interne crede că avem prea mulţi poliţişti. Angajaţii din MAI au ieşit  din nou în stradă, nemulţumiţi de noile decizii de disponibilizare, dar şi de reducerea veniturilor.

Sute de poliţişti s-au adunat în faţa Ministerului de Interne, pentru a protesta împotriva măsurilor  anunţate de Traian Igaş. Angajaţii din MAI spun că toate drepturile pe care le-au pierdut nu au mai fost recuperate decât în instanţă, deşi oficialii ministerrului le-au promis de fiecare dată că sunt măsuri temporare.

Înaintea mitingului, poliţiştii şi-au prezentat contra-soluţiile pentru disponibilizările propuse de ministrul Igaş. Printre acestea, suspendarea temporară din activitate a celor care doresc şi pensionarea cu drepturi compensatorii.

Poliţiştii români au apelat şi  la colegii lor din Uniunea Europană. Aceştia susţin că au informaţii potrivit cărora Parlamentul Europan e îngrijorat că ministerul de interne de la Bucureşti va disponibiliza 10.000 de oameni.

Poliţiştii din Federaţia Europeană spun că ar participa la o întrunire cu  premierul Emil Boc şi nu cu ministrul Traian Igaş  pe tema măsurilor de restructurare din MAI.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close