Antena 3 CNN Actualitate Sute de trenuri de călători şi de marfă, controlate de poliţişti. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 31.000 de lei

Sute de trenuri de călători şi de marfă, controlate de poliţişti. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 31.000 de lei

Sute de trenuri de călători şi de marfă, controlate de poliţişti. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 31.000 de lei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Aug 2012   •   13:53

Sute de trenuri de călători din ţară au fost patrulate de echipe de control ale Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în cadrul unei ample acţiuni de prevenire a faptelor antisociale, fiind găsite astfel persoane acuzate de diferite delicte, minori plecaţi de la domicilii, informează Poliţia Română, citată de Mediafax.

"În perioada 24 - 27 august, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR a organizat şi coordonat acţiuni de prevenire a faptelor antisociale în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele CF 300 (Bucureşti - Braşov - Războieni - Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor) şi CF 800 (Bucureşti - Ciulniţa - Feteşti - Medgidia - Constanţa - Mangalia)", precizează sursa citată.
   
Astfel, echipele de control au patrulat aproape 450 de trenuri de călători şi au însoţit 138 de trenuri de marfă.
   
Poliţiştii au urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum şi combaterea comerţului ambulant neautorizat.
   
De asemenea, au verificat respectarea prevederior legale referitoare la paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, precum şi conformitatea amenajării locurilor de păstrare şi manipulare a valorilor monetare cu normele impuse de lege în acest domeniu.     
    
Pe parcursul activităţilor desfăşurate au fost depistate şase persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, opt minori lipsiţi de supraveghere şi au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale.

Majoritatea abaterilor sancţionate, 89, au vizat încălcări ale normelor de convieţuire socială, alte sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei prind transportul pe căile ferate, a preverilor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi celor referitoare la paza obiectivelor bunurilor şi valorilor.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 31.000 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de peste 8.500 de lei.
   


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close