Antena 3 CNN Actualitate Ţară săracă, preşedinte sărac. Traian Băsescu este săracul Europei

Ţară săracă, preşedinte sărac. Traian Băsescu este săracul Europei

Ţară săracă, preşedinte sărac. Traian Băsescu este săracul Europei
de S.T.    |    07 Aug 2013   •   07:42

Ţară săracă, preşedinte sărac. Presa europeană îl cataloghează pe Traian Băsescu drept săracul Europei. Mai exact, acesta apare în topul celor mai prost plătiţi preşedinti din fostele state comuniste din Uniunea Europeană.

Dacă despre Traian Băsescu se scrie că este săracul Europei, atunci putem spune despre liderul slovac Ivan Gasparovici că este cel mai bine plătit lider al unui stat fost comunist. Acesta are un salariu care se apropie de 8.000 de euro pe lună. Adică de peste şase ori mai mare decât al lui Traian Băsescu, care câştigă lunar puţin peste 1.500 de euro.

Omologul său bulgar câştigă de două ori mai mult decât Traian Băsescu, iar pe locul 3 în topul preşedinţilor săraci se află preşedintele Poloniei, Komorowski, cu un salariu de aproape 3.500 de euro pe lună.

Nu este însă prima oară când Traian Băsescu apare pe primul loc în topul celor mai prost plătiţi preşedinţi. În urmă cu doi ani, şeful statului apărea cu cel mai mic salariu din Uniunea Europeană, la polul opus se afla la acea dată, preşedintele Austriei, cu un venit de 22.500 de euro.

×
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close