Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlățean: Susținerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România

Titus Corlățean: Susținerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România

Titus Corlățean: Susținerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România
17 Sep 2014   •   21:22

Susținerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, miercuri, cu prilejul întrevederii avute cu președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag, Gunther Krichbaum, informează AGERPRES.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Corlățean a menționat acțiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului Iași-Ungheni și asistența acordată de statul român pentru diverse proiecte și a reliefat în context succesul reuniunii Grupului de Acțiune Europeană pentru Republica Moldova coprezidată de România și Franța.

Un accent important în cadrul convorbirilor a fost pus pe evoluțiile europene și regionale relevante pentru Republica Moldova, ambele părți confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei țări, arată MAE.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relațiilor româno-germane, cu evidențierea cooperării economice care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susținută.

Totodată, adăugă MAE, șeful diplomației române a subliniat importanța pe care o acordă consolidării relațiilor cu landurile germane care pot contribui în cooperare cu autoritățile din România la identificarea și realizarea de proiecte de dezvoltare regională.

Convorbirile au prilejuit totodată și o trecere în revistă a evoluțiilor politice și de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile și amenințările grave la adresa securității și stabilității regionale reprezentate de organizația teroristă Statul Islamic.




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close