Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu scapă de audieri în dosarul şpăgii fratelui său

Traian Băsescu scapă de audieri în dosarul şpăgii fratelui său

Traian Băsescu scapă de audieri în dosarul şpăgii fratelui său
04 Mai 2015   •   17:27

Traian Băsescu scapă de audiere în dosarul şpăgii de la Bercea Mondial. Judecătorii Tribunalului Constanţa nu vor să-l audieze pe fostul preşedinte în procesul fratelui său. În schimb, soţia lui Mircea Băsescu şi copiii acestora vor fi chemaţi să depună mărturie.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut, în 21 aprilie, la Tribunalul Constanţa, ca în dosarul în care cinci membri ai familiei sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu să fie audiaţi ca martori soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, Traian Băsescu, Dorel Onaca, solicitând şi administrarea de noi probe

Tribunalul Constanţa a decis, luni, să respingă solicitarea pentru audierea ca martori a lui Traian Băsescu, a lui Dorel Onaca şi a şoferului lui Marian Căpăţână. De asemenea, instanţa a respins solicitarea de vizionare în şedinţă publică a înregistrărilor audio şi audio-video realizate de Florin Anghel, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală, dar şi emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova pentru a înainta înregistrările audio-video ridicate de la domiciliul lui Florin Anghel în 17 martie 2015 şi 27 martie 2015.

Tribunalul a admis însă cererea Izaurei Anghel, a lui Marius Constantin, Fănica Anghel, Florin Anghel şi Grinică-Ion Anghel de a fi audiaţi soţia lui Mircea Băsescu şi cei doi copii ai acestora, deoarece "ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii".

De asemenea, Tribunalul Constanţa a fost de acord cu emiterea unei adrese către DNA Constanţa pentru a comunica dacă s-au formulat denunţuri de către Florin Anghel în cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetărilor şi în ce măsură a facilitat acesta identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanele denunţate, iar în caz afirmativ urmează a se înainta copii ale denunţurilor formulate, dacă prin aceasta nu se prejudiciază ancheta penală.

La următorul termen de judecată, stabilit pentru 19 mai, vor fi audiaţi soţia şi cei doi copii ai lui Mircea Băsescu.

Radu Tudor: Judecătorii din Constanţa au dat o decizie greşită şi partizană

"Cred că judecătorii din Constanţa au dat o decizie greşită şi partizană. Traian Băsescu ar fi trebuit să se prezinte în faţa instanţei ca orice cetăţean al acestei ţări. În momentul în care apar detalii şi mărturii ale complicilor lui Mircea Băsescu care spun că s-au întâlnit cu Traian Băsescu, că i-au dus bani în sediul de campanie, judecătorul era oblligat să-l citeze pe fostul preşedinte. Faptul că nu-l cheamă în faţa instanţei înseamnă că-l protejează şi din punctul meu de vedere e o chestiune greşită şi suspectă care ar trebui să atragă după sine fie sesizarea DNA, fie sesizarea CSM ", a apreciat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close