Antena 3 CNN Actualitate Trei alpinişti români vor să cucerească vârful Everest în această primăvară

Trei alpinişti români vor să cucerească vârful Everest în această primăvară

Trei alpinişti români vor să cucerească vârful Everest în această primăvară
28 Feb 2015   •   08:57

Trei alpinişti români vor să cucerească vârful Everest în această primăvară . Printre ei şi arădeanul Zsolt Torok. O exepediţie care îi va pune la încercare limitele, pentru că temperaturile pot ajunge şi la minus 40 de grade C. Pe lângă pasiunea de a înfrunta înălţimi ameţitoare,alpinistul are nevoie de sponsorizare pentru echipamente care să îl protejeze.

Arădeanul Zsolt Torok care în urmă cu doi ani a urcat steagul României la peste 8100 de metri, pe Nanga Parbat din munţii Himalaya, vrea să cucerească în primăvară cel mai înalt loc din lume, vârful Everest.

Călătoria spre vârful Everest durează aproape 3 luni. Pe lângă antranamentele fizice, sportivii au nevoie însă şi de echipamente pe măsură.

Pentru un singur alpinist costurile pentru echipamente se ridică până la 40.000 de euro, iar singura posibilitate de a strânge banii necesari este din sponsorizări.

Alpinistul Zsolt Torok reuşea la 20 de ani să înfrunte Fisura Alba, din Munţii Bucegi, un traseu de referinţă pentru alpiniştii români. De 5 ani merge numai pe trasee din afara ţării. Succesul l-a atins însă în 2013 cu un titlu mondial când a ajuns pe vârful Nanga Parbat din munţii Himalaya, o experienţă riscantă în care s-a confruntat cu atacul unor talibani.

Alpiniştii aşteaptă în continuare sponsorizări de la cei care vor să îi ajute să ducă la bun sfârşit expediţia pe Vârful Everest. 

×
Subiecte în articol: romani alpinisti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close