Antena 3 CNN Actualitate Trei tineri români au revoluţionat kinetoterapia

Trei tineri români au revoluţionat kinetoterapia

Trei tineri români au revoluţionat kinetoterapia
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
03 Iun 2015   •   11:25

Terapia pentru copiii cu afecţiuni locomotorii a devenit o joacă în mai multe centre de recuperare din lume, datorită a trei antreprenori români care au revoluţionat kinetoterapia. 

 
Ei au realizat un soft ce le permite micilor pacienţi să perceapă exerciţiile fizice chinuitoare ca pe nişte exerciţii distractive.
 
Platforma medicală de recuperare este folosită deja de zeci de kinetoterapeuţi din ţara noastră, dar şi din Anglia, Statele Unite ale Americii sau Rusia.
 
De o lună, fetiţa din imaginile de mai sus face terapie cu ajutorul Mira Rehab, o platformă medicală inovatoare bazată pe joacă, inventată de trei tineri români. Corpul copilei este scanat de un dispozitiv care apoi îi imită mişcările. Pe ecran apar jocuri interesante, aşa că fetiţa nu-şi dă seama că mişcările pe care le face sunt exerciţii terapeutice.
 
Copilul a suferit în luna decembrie o intervenţie chirurgicală în Germania. Este singurul copil din România diagnosticat cu Sindromul Rasmussen, o boală extrem de rară, care constă în inflamarea unei emisfere cerebrale, urmată de atrofierea ei. 
 
Cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape, familia Anei a strâns cei aproape 40.000 de euro necesari intervenţiei. Acum însă, copila are nevoie de recuperare.
 
Platforma Mira Rehab a fost iniţial un proiect pentru un curs de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar acum se bucură deja de succes în lumea întreagă.
 
Pentru rezultatele lor remarcabile, cei trei tineri români au fost premiaţi de Ambasada SUA. 
 

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close