Antena 3 CNN Actualitate Udrea: Orban să îşi dea demisia dacă nu aduce bani europeni pentru reabilitarea termică

Udrea: Orban să îşi dea demisia dacă nu aduce bani europeni pentru reabilitarea termică

Udrea: Orban să îşi dea demisia dacă nu aduce bani europeni pentru reabilitarea termică
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    13 Mar 2012   •   16:42
Elena Udrea a declarat marți pentru agenţia Mediafax că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, ar trebui să îşi dea demisia dacă nu va reuşi să convingă Comisia Europeană să distribuie banii necheltuiţi de la alte programe către reabilitarea termică a locuinţelor.

"Sunt foarte multe programe la diferite ministere care nu reuşesc să cheltuiască banii europeni. Banii trebuie cheltuiţi până în 2015 şi contractaţi până în 2013. Unii n-au ajuns nici măcar să contracteze banii, cu atât mai puţin să îi cheltuiască. A fost luată decizia ca România să ceară la Comisia Europeană să ni se permită să mutăm banii de pe anumite programe către programele unde se cheltuiesc. Un program unde banii s-au cheltuit şi care a mers cel mai bine este Programul Operaţional Regional (POR), prin care făceam reabilitări de drumuri, de spitale, de cămine sociale, de infrastructură turistică...", a spus Udrea.

Liderul PDL a adăugat că a propus ca o mare parte din banii care ar urma să fie redistribuiţi către POR să fie alocaţi pentru reabilitarea termică a blocurilor. Reabilitarea termică este un program extrem de important, potrivit Elenei Udrea, şi creează locuri de muncă.

"Ne-am luptat şi am avut discuţii cu Comisia Europeană şi acum aflu că ministrul Orban ar fi spus că nu mai este aşa de sigur că aceşti bani pot veni. Dacă domnul Orban nu reuşeşte să convingă Comisia Europeană că aceşti bani pot veni, după mine, ar trebui să-şi dea demisia", a spus Udrea.

Ea a afirmat că, în lipsa fondurilor europene, primarii au început să reabiliteze apartamentele gratuit, din motive electorale.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea reabilitare termica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close