Antena 3 CNN Actualitate Un primar scump. Cum arată parcul de 8,7 milioane lei din Arad

Un primar scump. Cum arată parcul de 8,7 milioane lei din Arad

Un primar scump. Cum arată parcul de 8,7 milioane lei din Arad
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    S.T.    |    23 Sep 2013   •   17:15
Reamenajarea unui parc din Arad a costat municipalitatea peste 8,7 milioane de lei, în condiţiile în care suprafaţa parcului abia depăşeşte jumătate de hectar.

Proiectul, derulat din fonduri europene, a fost demarat pe vremea când ministrul Dezvoltării era Elena Udrea. Acum, din cauza suspiciunilor de fraudă, consilierii locali USL refuză să preia parcul în patrimoniul primăriei. 
 
Investiţia, derulată în cea mai mare parte din bani europeni, se ridică la 8,7 milioane lei. Un coş de gunoi a costat 2.900 de lei, o pergolă peste 34.000 lei, iar o bancă nu mai puţin de 4.300 lei. Pentru achiziţia unei fântâni arteziene s-au cheltuit peste 3,2 milioane lei. 

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii "Esenţial" şi a oferit explicaţii legate de reabilitarea respectivului parc.

Potrivit primarului, Comisia Europeană consideră de succes acest proiect.
 
 
Consilierii USL spun că sumele cheltuite pentru reamenajarea parcului sunt uriaşe, aşa că refuză acum să preia parcul în patrimoniul primăriei. 
 
Reprezentanţii municipalităţii consideră însă că toate achiziţiile au fost făcute în mod legal. 
 
În cazul în parcul nu ajunge în patrimoniul primăriei, administraţia locală nu va putea să cheltuiască nici un leu pentru întreţinerea şi paza lui. 


 
 

×
Subiecte în articol: parc gheorghe falca
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close