Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Raed Arafat: Operaţiunile pentru găsirea oamenilor de pe lacul Siutghiol AU FOST SISTATE

UPDATE. Raed Arafat: Operaţiunile pentru găsirea oamenilor de pe lacul Siutghiol AU FOST SISTATE

UPDATE. Raed Arafat: Operaţiunile pentru găsirea oamenilor de pe lacul Siutghiol AU FOST SISTATE
07 Ian 2015   •   21:20
UPDATE - Raed Arafat a explicat, la un post de televiziune, că operaţiunile de salvare pentru cei trei bărbaţi de pe lacul Siutghiol, au fost sistate, în condiţiile în care bărbaţii au fost găsiţi teferi. 
 
"Lacul este parţial îngheţat, era şi o zonă cu apă, în lac, iar bărcile care au întervenit, au intrat, în primă fază pe gheaţă, după care au fost împinşi de pompieri în apă. Gheaţa nu era gheaţă groasă peste tot. Deci au venit cu barca, au intrat acolo cu barca, pompierii, s-a intervenit cu două elicoptere, s-a intervenit cu echipaje de scafandri de la armată şi de la pompieri, dar care nu au intrat în apă pentru că nu s-a identificat locul exact unde să caute. Însă, ce pot să vă spun.. În urmă cu câteva minute, Inspectorul şef de la Constanţa a luat decizia să se încheie acţiunea de căutare-salvare. Avem informaţii clare de la poliţie care au audiat o persoană care a fost acolo, la braconaj, şi care a spus că a fost cu încă două persoane. Au fost căutate celelalte două persoane şi găsite, şi toţi trei au recunoscut că au fost acolo şi că au plecat pe partea cealaltă a lacului, pe gheaţă, când au văzut maşinile de intervenţie apărând acolo cu girofare şi au confirmat că nu mai erau alte persoane în zonă. Aşa că operaţiunea de căutare-salvare a fost încheiată", a exlicat Raed Arafat.

---

UPDATE
: "Nu a fost găsit pe nimeni până acum. În jurul orei 16:52 a fost dat un apel la 112 de către o femeie din zonă, care a spus că a văzut trei persoane care mergeau pe suprafaţa îngheţată a lacului şi că una dintre ele a căzut sub gheaţă. Gheaţa s-ar fi rupt sub greutatea sa şi s-au mai văzut doar capetele oamenilor. Nu mai există informaţii că ar mai fi văzut cineva aceste persoane", a explicat corespondentul Antena 3, Cătălina Buzoianu. 

---

Trei oameni care patinau pe lacul Siutghiol au căzut în apă. Corespondentul Antena 3, Cătălina Buzoianu, a relatat că este vorba despre trei bărbaţi. 
 
"În timp ce cei de la ISU spun că aceştia erau pe gheaţă, mergeau pe gheaţă şi gheaţa s-ar fi rupt sub ei. Cei de la Centrul Naţional de Scafandri spun că aceştia erau cu o barcă şi ar fi încercat să meargă în largă cu o barcă. 
 
"Nu pescuiau la copcă, deja era aproape întuneric. Este puţin probabil să fi ieşit la pescuit. Este posibil să fie vorba despre tineri teribilişti care au încercat gheaţa şi aşa s-a întâmplat nenoricirea. Nu se ştie cu exactitate. Nici cei de la ISU nu pot înainta foarte mult. Intervenţia este dificilă. Şi bărcile sunt expuse pericolelor, la fel şi localnicii, nu au foarte multe posibilităţi. Singurii care ar putea merge sunt scafandrii, dar nici eu nu pot înainta foarte mult, din acelaşi motiv, sun sloiuri enorme de gheaţă solidă şi înaintarea cu barca ar putea fi periculoasă."

Incidentul vine la nici o lună distanţă de la tragedia în care a fost implicat un elicopter SMURD, în care au murit patru oameni.
 

×
Subiecte în articol: persoane gheata barca ISU
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close