Antena 3 CNN Actualitate Vacanţă forţată. Peste 60 de şcoli din România au fost închise din cauza gerului

Vacanţă forţată. Peste 60 de şcoli din România au fost închise din cauza gerului

Vacanţă forţată. Peste 60 de şcoli din România au fost închise din cauza gerului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   23:40

Gerul şi temperaturile scăzute din ultimele zile au închis mai multe şcoli din România. Mii de elevi din peste 60 de şcoli din toată ţara au intrat într-o minivacanţă forţată. Acolo unde orele de curs n-au fost întrerupte, părinţii îşi bat capul să-şi îmbrace copiii pentru urgia de afară.

Pentru cei mici troienele de zăpadă şi gheaţa de pe trotuare sunt mai interesante decât numărul de haine de pe ei. Cu asta îşi bat capul părinţii. Chiar dacă îmbraci copilul cu tot şifonierul nu e suficient. Nu toate hainele protejează la fel de bine împotriva gerului. Recomandate de medici sunt cele uşoare şi subţiri, dar făcute din materiale călduroase cum ar fi bumbacul, flanelul sau lâna.

Înfofolitul face uneori mai mult rău decât bine: copiii transpiră şi rămân cu hainele umede vreme îndelungată. De aici şi până la răceală nu mai e decât un pas.

67 de şcoli au fost închise deja din cauza frigului. Fie au rămas fără curent electric, fie centralele termice nu au mai făcut faţă gerului, fie nu s-a mai putut asigura transportul elevilor cu microbuzul.

Cadrele didactice monitorizează în permanenţă prezenţa la cursuri şi ţin legătura cu familiile pentru a verifica dacă elevii pot ajunge fără probleme la şcoală.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close