Antena 3 CNN Actualitate Veşti extrem de RELE de la METEOROLOGI. Ce se va întâmpla în următoarele ore în România

Veşti extrem de RELE de la METEOROLOGI. Ce se va întâmpla în următoarele ore în România

Veşti extrem de RELE de la METEOROLOGI. Ce se va întâmpla în următoarele ore în România
de O.P.    |    09 Dec 2014   •   05:34

Riscul mare de inundaţii persistă în zece judeţe din sudul ţării. De la ora 06.00 a intrat în vigoare codul portocaliu de inundaţii emis de hidrorologi, valabil până joi la ora 14.00. În acelaşi timp, de aseară de la ora 23.00 este valabil si un cod galben de ploi abundente şi ninsori pentru aproape toată ţara.

Efectele nu au întârziat să apară. Peste 300 de gospodării din nouă judeţe au fost inundate. Iar veştile proaste nu se opresc aici. Va continua să plouă şi să ningă şi în orele următoare. În plus, vântul va bate cu până la 60 de km pe oră.

Meteorologii au anunţat că va continua să plouă. Aproape jumătate din ţară este sub cod galben de ploi abundente, care în Moldova se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Din cauza ploilor, 26 de localităţi din 9 judeţe au fost afectate de inundaţii. Hidrologii avertizează că situaţia se va înrăutăţii.

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că exită posibilitatea să fie evacuată populaţia din anumite localităţi din sudul ţării unde va continua să plouă.

La munte va ninge şi se va depune un strat consistent de zapadă, de până la 20 de centrimetri. În Sud-Estul-ul tarii rafalele vor depaşi, izolat, 50 de km pe oră.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close