Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban, arestat preventiv

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban, arestat preventiv

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban, arestat preventiv
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Mar 2012   •   19:21

Vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara, Nicolae Cătălin Şerban, a fost arestat, vineri, pentru 29 de zile, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul este acuzat că ar fi luat şpagă 50.000 de euro, bani în schimbul cărora ar fi trebuit să rezolve favorabil un dosar.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi şi soţia judecătorului, Ramona Şerban, şeful Poliţiei Moldova Nouă, Nicolae Sava, precum şi consilierul judeţean, Iacob Chişărău.

Joi seara, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe judecătorul Şerban pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, în legătură cu o mită de 50.000 de euro, bani în schimbul cărora ar fi trebuit să rezolve favorabil un dosar.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În luna februarie 2012, inculpatul Nicolae Cătălin Şerban, în calitatea menţionată, a pretins de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora.

Ulterior, la data de 14 martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 50.000 de euro, bani ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane", arată DNA într-un comunicat remis presei, joi seară.

Potrivit legii, reţinerea şi arestarea unui magistrat este luată în urma avizului pe care îl dă fie Secţia pentru judecători, fie cea pentru procurori a CSM.

Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban este suspectat de luare de mită într-un dosar în care apare şi numele şefului Poliţiei Moldova Nouă (Caraş-Severin), care ar fi fost intermediar, potrivit unor surse judiciare.

Cătălin Şerban, soţia acestuia şi Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă, au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timişoara.
   
Nicolae Cătălin Şerban ocupă funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara de trei ani şi trei luni, aflându-se la al doilea mandat, pe care l-a obţinut în ianuarie, în urma unui concurs.

Tot în urma unui concurs a ajuns şi la Curtea de Apel Timişoara, el fiind originar din judeţul Caraş-Severin. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Şerban deţine o casă, un teren, dar are şi un credit de 93.500 de euro.
    

×
Subiecte în articol: arestat arest preventiv spaga
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close