Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Adrian Ursu, despre spiritul Invictus: „Am văzut cum au trecut linia de sosire cinci sportivi deodată!”

Adrian Ursu, despre spiritul Invictus: „Am văzut cum au trecut linia de sosire cinci sportivi deodată!”

Adrian Ursu, despre spiritul Invictus: „Am văzut cum au trecut linia de sosire cinci sportivi deodată!”
25 Sep 2017   •   23:25

Jurnalistul Adrian Ursu se află la Toronto, unde însoțește echipa României care participă la Jocurile paralimpice Invictus 2017, echipă formată din 15 militari răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak. 

Într-o intervenție telefonică la Sinteza Zilei, de la Antena 3, Adrian Ursu a descris atmosfera de sărbătoare din prima zi de finală, zi în care maiorul Laurenţiu Şerban a obţinut medalia de bronz la proba de 1.500 în cadrul jocurilor paralimpice.

”Se încurajează unii pe alții. Și spectatorii, dar și sportivii. Am văzut mai devreme, la finala de 1.500 de metri, un gest extraordinar. Au trecut linia de sosire cinci sportivi deodată. S-au oprit cu câțiva metri înainte de linie și s-au așteptat unii pe alții, apoi au trecut toți, de linie, la fotografie, ținându-se pe după umeri. Am văzut cum unul dintre sportivii britanici, cu o proteză de mai sus de genunchi, care ținea loc de piciorul amputat, s-a împiedicat la primul pas după start. A căzut, a rămas câteva secunde, după care s-a ridicat și a terminat cursa. A fost cel mai aplaudat de pe stadion pentru că a reușit să ducă până la capat cursa. Despre asta e spiritul invictus ”, a povestit impresionat Adrian Ursu.

15 militarii răniţi în teatrele de război din Irak şi Afganistan participă la evenimentul iniţiat de prinţul Harry al Marii Britanii. Este pentru prima dată când delegaţia României participă la jocurile paralimpice.

Pentru această competiţie, militarii români s-au pregatit intens în ultimul an mai ales că au un obiectiv ambiţios: cel puţin o medalie pentru fiecare disciplină sportivă.

Ei vor concura în competiţii grele de conotaj în sală, tir cu arcul, ciclism, atletism şi înot.


 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Adrian Ursu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close