Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Camelia Potec și-a anunțat retragerea din competițiile internaționale pentru 2013

Camelia Potec și-a anunțat retragerea din competițiile internaționale pentru 2013

Camelia Potec și-a anunțat retragerea din competițiile internaționale pentru 2013
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    14 Dec 2012   •   16:27

Camelia Potec, campioana olimpică de la Atena, multiplă medaliată a natației la Campionatele Mondiale și Europene, și-a anunțat retragerea din competițiile internaționale din 2013 și cooptarea ei în staff-ul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern în postul de secretar federal, informează Agerpres.

În vârstă de 30 de ani, campioana probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, a anunțat că s-a hotărât să nu mai participe la competițiile internaționale din 2013, în special la Mondiale, dar va continua să se antreneze zilnic și va merge la Naționale în vară.

Camelia s-a consultat înainte de a face acest anunț cu antrenorul ei francez din ultimii 5 ani, Phillipe Lucas, care a sfătuit-o să nu concureze la Mondialele din 2013 din cauză că este în urmă cu pregătirea.

''M-am sfătuit cu antrenorul meu din ultimii 5 ani dacă mai pot continua sportul de performanță. Opinia lui a fost că anul viitor nu mai am nicio șansă și asta e realitatea. Mă așteptam să-mi spună că nu mai am nicio șansă niciodată și că ar trebui să mă opresc. Dar mi-a spus că după 4 luni în care nu am intrat în apă este o perioadă foarte lungă. Matematic când trăgeam linie nu aveam nicio șansă la Mondialele de anul viitor și să mă reîntorc în piscină, doar ca să particip nu era pentru mine o motivație foarte maree. Dar spun că aceasta nu este o festivitate de retragere, pentru că atunci e normal să-mi fie alături oamenii care au fost alături de mine în cei 22 de ani de performanță, de la președinți, instituții sportive, oameni de suflet, antrenori'', a declarat Camelia Potec, care a făcut deja cererea pentru obținerea rentei viagere.

Potec va continua să se antreneze și nu exclude definitiv revenirea în activitate: ''Voi înota în continuare și voi concura de plăcere la Naționalele din vară, dar în afara competiției, pentru plăcerea de a fi în continuare în apă. Încă nu mă pot despărți de apă. Nu decizia a fost chinul cel mai mare sau ce am de făcut mai departe, ci pur și simplu că am stat departe de apă. După JO mi-am impus să stau departe de piscină, tocmai pentru a nu lua o decizie în bazin, pentru că dacă eram antrenată tentația era foarte mare să mă duc la competiții. Nu voi face festivitatea de retragere pentru că se poate oricând să mă răzgândesc, este o retragere din competiții internaționale''.

Carmen Tocală i-a adus un omagiu Cameliei Potec și i-a oferit placheta de onoare a ANST: ''Camelia nu pleacă din performanță în mod sigur și va avea marea provocare de a face ceva pentru copiii noștri, să crească sănătoși. În numele sportului românesc se cuvine să-i mulțumim pentru eforturile și sacrificiile pe care le-a făcut, să-i mulțumi pentru bucuriile pe care ni le-a adus, cu speranța că vom reuși împreună să aducem, scopul prioritar, sănătatea națiunii noastre''.

Brăileanca de 30 ani speră că va performa și în noua ei activitate din cadrul federației. ''Mi s-a dat o șansă care mi s-a părut oportună și motivantă, de a fi secretar federal, o funcție foarte importantă, care îmi dă putere de muncă și motivație de a face ceva pentru natația românească. După 22 de ani de performanță și rezultate, cred eu destul de bune, pot spune că mai mult de atât nu am putut s-o fac. Mi-am reprezentat țara cu mândrie în acești ani și cred că era momentul să aduc ceva nou în acest sport. Să vin cu experiența mea, puterea mea de muncă, cu motivația care m-a dus la rezultate foarte bune, pentru viitorii campioni. Natația românească are nevoie de oameni care își doresc și vor să fie din nou în vârf'', a subliniat Potec.

În palmaresul Cameliei Potec figurează medalia de aur olimpică la Atena, medalii de bronz mondiale (2001, 2009), 4 medalii de aur (1999, 2000, 2004), 2 de argint și 10 de bronz la europene, 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice ale Tineretului, multiple titluri mondiale militare și universitare.

Citește și povestea Cameliei Potec pe JO2012.antena3.ro.

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close