Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ciclistă paralizată vindecată după o căzătură

Ciclistă paralizată vindecată după o căzătură

Ciclistă paralizată vindecată după o căzătură
Sursa foto: Foto: tommiemedia.com
26 Noi 2011   •   19:53

În urma unei operaţii nereuşite la gleznă, suferită la vârsta de 13 ani, Monique van der Vorst a rămas parţial paralizată. Câţiva ani mai târziu, din cauza unui accident de maşină, a rămas cu ambele picioare paralizate. În mod miraculos, un recent accident suferit cu bicicleta de competiţie pe care pedala cu mâinile, i-a oferit din nou mobilitatea, anunţă The Independent.

Anul trecut, ciocnindu-se cu o altă bicicletă, a fost aruncată pe jos şi în urma impactului a început sa îşi mişte din nou picioarele. După numai câteva luni putea să meargă normal. Monique a început pregătirile cu o bicicletă de competiţie şi îşi doreşte să poată participa la Jocurile Olimpice din 2016.

Sportiva, în vârstă de 27 de ani, a câstigat două medalii de argint în cadrul Jocurilor Paralimpice, reprezentând Olanda şi acum visează la o performanţă pe care cu puţin timp în urmă o considera imposibilă. 

Antrenorul echipei naţionale feminine, Jeroen Blijilevens, a primit-o la antrenamente cu braţele deschise, spunând "Sunt sigur că ceilalţi membri ai echipei au multe de învăţat de la Monique".

Purtătorul de cuvânt al echipei Luuc Eisenga a declarat "Pare a fi un miracol (...) Când am întâlnit-o pe Monique, am vazut o atletă cu o determinare extraordinară şi cu o mentalitate potrivită pentru sport".

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close