Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CM de Atletism: Continuă hegemonia americană la 4x400. Marian Oprea a ratat finala la triplusalt

CM de Atletism: Continuă hegemonia americană la 4x400. Marian Oprea a ratat finala la triplusalt

CM de Atletism: Continuă hegemonia americană la 4x400. Marian Oprea a ratat finala la triplusalt
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    02 Sep 2011   •   16:26

Ştafeta americană îşi continuă hegemonia în proba de ştafetă 4x400 de metri. În finala desfăşurată vineri, la Daegu, echipa Statelor Unite a obţinut cel de-al zecelea titlu mondial consecutiv, după ce LaShawn Merritt a recuperat senzaţional în ultimul schimb în faţa rivalilor din Jamaica şi Africa de Sud. Fără Oscar Pistorius, aletul cu picioarele amputate, în echipă, sud-africanii au câştigat argintul, jamaicanii mulţumindu-se cu medalia de bronz, deşi au condus în cea mai mare parte a cursei.

 
Campioana olimpică la 200 de metri, jamaicanca Veronica Campbell, şi-a trecut în palmares şi titlul mondial al probei, după ce a reuşit să se impună în finala desfăşurată vineri cu un timp de 22,22 secunde. Argintul a fost luat de învingătoarea de la 100 de metri, americanca Carmelita Jeter (22,37 secunde), în timp ce Allyson Felix, de asemenea din Statele Unite, a obţinut medialia de bronz.
 
Dwight Phillips a adus un nou aur pentru delegaţia Statelor Unite, după ce şi-a învins toţi adversarii în finala probei de săritură în lungime, cu o performanţă de 8,45 metri. Este cel de-al patrulea titlu mondial pentru atletul american, care a fost urmat de australianul Mitchell Watt (8,33 metri) şi de Ngonidzashe Makusha (Zimbabwe), care a reuşit 8,29 metri.
 
În proba feminină de 5.000 de metri, kenyanca Vivian Cheruiyot şi-a apărat cu succes titlul cucerit în urmă cu doi ani la Berlin, trecând prima linia de sosire cu un timp de 14 minute, 55 de secunde şi 36 de sutini. O altă sportivă din Kenya, Sylvia Kibet, a venit pe locul 2, în timp ce etiopianca Meseret Defar a completat podiumul.
 
Rusoaica Maria Abakumova a câştigat medalia de aur la aruncarea suliţe, cu o performanţă de 71,99 metri, rezultat care reprezintă un nou record al Campionatelor Mondiale. Pe poziţia a doua s-a clasat cehoaica Barbora Spotakova (71,58 metri), în timp ce atleta sud-africană Sunette Viljoen a ocupat locul 3 (68,38 metri).
 
David Storl a fost surprinzătorul câştigător al finalei de la aruncarea greutăţii. Tânărul atlet german, în vârstă de 21 de ani, i-a devansat pe Dylan Armstrong (Canada) şi pe Andrei Mikhnevich (Belarus) şi Christian Cantwell (SUA), ultimii doi împărţind poziţia a treia, şi a câştigat concursul cu o aruncare de 21,78 metri, record personal.
 
În proba masculină de triplusalt, românul Marian Oprea a ratat calificarea în finală, reuşind să sară doar 16, 61 metri, rezultat cu care a ocupat locul 15 din 31 de sportivi, doar primii 12 clasaţi urmând să se lupte pentru o medalie.

 

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close