Antena 3 CNN Sport Alte sporturi New York Giants a învins cu 21-17 pe New England Patriots în Super Bowl

New York Giants a învins cu 21-17 pe New England Patriots în Super Bowl

New York Giants a învins cu 21-17 pe New England Patriots în Super Bowl
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    06 Feb 2012   •   11:05

New York Giants a câştigat cea de-a 46-a ediţie a Super Bowl-ului, finala campionatului de fotbal american, reuşind să învingă la Indianapolis pe New England Patriots cu scorul de 21-17.

Meciul a fost o reeditare a partidei din 2008, când de asemenea Giants a avut câştig de cauză, scor 17-14.

Conduţi excelent de quarterback-ul Eli Manning, echipa din New York a revenit senzaţional de la 9-17, scor înregistrat la începutul sfertului 3, şi a înscris touchdown-ul decisiv cu 57 de secunde înainte de final, prin Ahmad Bradshaw.

Deşi a avut la dispoziţie aproape un minut pentru a întoarce soarta finalei, Tom Brady nu a reuşit să-şi ducă echipa în terenul de ţintă al adversarilor, apărarea celor de la Giants reuşind să se descurce admirabil.

Cu 30 de pase reuşite din 40 de încercări, totalizând 296 de yarzi, care au dus la două touchdown-uri pentru echipa sa, Eli Manning a fost desemnat MVP-ul Super Bowl-ului, la fel ca şi în 2008.

Am avut multe astfel de reveniri în sfertul patru, în acest sezon. Am mai fost în astfel de situaţii şi ştiam că trebuie să intrăm pe teren şi să înscriem. Băieţii au reuşit câteva faze excelente”, a spus Manning.

Pentru New York Giants este cel de-al cincilea trofeu Vince Lombardi din şase apariţii în Super Bowl, singurul eşec fiind înregistrat în anul 2000, când Baltimore Ravens s-a impus cu 34-7.


×
Subiecte în articol: super bowl
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close