Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Seattle Seahawks a câştigat cea de-a 48-a ediţie a Super Bowl-ului

Seattle Seahawks a câştigat cea de-a 48-a ediţie a Super Bowl-ului

Seattle Seahawks a câştigat cea de-a 48-a ediţie a Super Bowl-ului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Feb 2014   •   09:46

Seattle Seahawks a evenit în premieră campioana NFL, după ce a câştigat în faţa celor de la Denver Broncos, în una dintre cele mai dezechilibrate ediţii din istoria Super Bowl-ului.

Pe MetLife Stadium din New Jersey, Seahawks, o echipă cunoscută pentru apărarea sa excelentă, nu a lăsat nicio şansă rivalilor de la Broncos şi a câştigat cu 43-8.

Noua campioană a NFL a anulat practic forţa ofensivă a adversarilor, care aveau în quarterback-ul Peyton Manning MVP-ul sezonului regulat şi noul deţinător al recordului pentru cele mai multe touchdown-uri într-un sezon.

Cu toate acestea, Manning nu a reuşit să confirme atunci când era mai important şi rămâne cu un singur titlu de campion, în ciuda faptului că a fost desemnat de cinci ori MVP al ligii.

În a 48-a ediţie a Super Bowl-ului, liderul celor de la Broncos a oferit o singură pasă pentru touchdown, în timp ce rivalul său din Seattle, Russell Wilson, aflat la doar al doilea sezon în NFL,  a avut o prestaţie aproape fără greşeală şi terminând meciul cu două pase de touchdown.

Însă vedeta finalei a fost, indiscutabil, apărarea celor de la Seahawks, astfel că, deloc surprinzător, titlul de MVP al Super Bowl-ului i-a fost acordat linebacker-ului Malcolm Smith, care a reuşit un touchdown după ce a interceptat o pasă a lui Manning şi a făcut o cursă de 69 de yarzi.



Cea mai bună defensivă din NFL şi-a făcut simţită prezenţa încă din start, forţându-i pe cei de la Broncos să greşească la chiar primul atac, astfel că Seahawks au înscris primele după doar 12 secunde, un record pentru Super Bowl.

Lucrurile au mers tot mai rău pentru Manning şi Denver Broncos, care erau conduşi la pauză cu 22-0. Mai mult decât atât, în debutul sfertului trei, Seattle a reuşit un alt touchdown, imediat după lovitura de începere, şi soarta meciului era deja decisă.

Denver a evitat umilianţa de a deveni prima finalistă a Super Bowl-ului care nu punctează, dar touchdown-ul celor de la Broncos a venit mult prea târziu, când scorul era 36-0.

„Este o echipă uimitoare”, a fost concluzia antrenorului Pete Carroll, care, în trecut, a lucrat alături de MVP-ul Malcolm Smith la University of Southern California.

Smith este doar al treilea linebacker care primeşte trofeul de cel mai bun jucător în Super Bowl, după Chuck Howley (Dallas Cowboys, 1971) şi Ray Lewis (Baltimore Ravens, 2001).

×
Subiecte în articol: super bowl
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close