Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Honda ia în calcul o revenire în Formula 1, în parteneriat cu McLaren

Honda ia în calcul o revenire în Formula 1, în parteneriat cu McLaren

Honda ia în calcul o revenire în Formula 1, în parteneriat cu McLaren
de M.T.    |    18 Mar 2013   •   12:28

Honda ia în calcul o revenire în Formula 1, dorindu-şi să furnizeze motoare pentru echipa britanică McLaren, în scopul de a reface colaborarea de succes din anii '80-'90, scrie presa japoneză, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al constructorului japonez a refuzat să comenteze informaţiile, însă preşedintele general al grupului, Takanobu Ito, a recunoscut, în februarie, că o eventuală revenire se studiază „într-o manieră aprofundată".

Honda s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2008, din cauza problemelor financiare legate de criza economică mondială, echipa fiind vândută lui Ross Brawn.

Luni, cotidianul Asahi şi agenţia de presă Jiji au afirmat că Honda dezvoltă noi motoare de Formula 1, iar acestea ar putea fi furnizate echipei McLaren.

McLaren şi Honda au concurat împreună în Formula 1 la finele anilor '80 şi au dominat Marele Circ din 1988 până în 1991.

În perioada respectivă, maşinile McLaren au fost conduse de francezul Alain Prost şi de legendarul pilot brazilian Ayrton Senna. 

×
Subiecte în articol: honda Formula 1 revenire McLaren
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close