Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa învinge Nigeria cu 2-0 şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Franţa învinge Nigeria cu 2-0 şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Franţa învinge Nigeria cu 2-0 şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    30 Iun 2014   •   20:59

Două goluri marcate în ultimele 15 minute ale meciului cu Nigeria au adus Franţei calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia.

Pe Estadio Nacional din Brasilia, naţionala pregătită de Didier Deschamps a câştigat cu 2-0 şi a revenit între cele mai bune opt echipe ale lumii, după ce, la ediţia precedentă, a fost eliminată încă din faza grupelor.

În sferturi, Franţa va întâlni câştigătoarea partidei Germania - Algeria, care se va disputa la Recife, de la ora 23.

Nigeria nu a reuşit nici la a treia încercare să treacă de faza optimilor de finală de la Cupa Mondială, deşi Franţa a fost departe de prestaţiile arătate în primele două jocuri din faza grupelor. Africanii au fost mai periculoşi în debutul partidei şi chiar au reuşit să marcheze, în minutul 18, dar golul lui Emmanuel Emenike, venit după o centrare excelentă a lui Ahmed Musa, a fost corect anulat pentru offside.

Francezii au avut prima ocazie importantă abia în minutul 22, atunci când Paul Pogba a combinat cu Mathieu Valbuena, apoi a tras din voleu, din interiorul careului, dar excelentul Vincent Enyeama a respins spectaculos. Fundaşul dreapta Mathieu Debuchy a avut şi el şansa de a deschide scorul, dar şutul său de la 15 metri a trecut pe lângă, în timp ce, la cealaltă poartă, Emenike l-a întins serios pe Hugo Lloris cu o execuţie din afara careului.

În startul reprizei secunde, Blaise Matuidi a scăpat de eliminare, după un fault extrem de dur asupra lui Ogenyi Onazi, care nu a mai putut continua jocul, iar Lloris a reuşit să evite un gol al nigerinilor, la un şut foarte bun de la distanţă al lui Peter Odemwingie.

Elevii lui Didier Deschamps aveau să controleze autoritar ultimele 20 de minute, iar presiunea lor a fost în cele din urmă răsplătită. Semnalul a fost dat de marea ocazie a lui Karim Benzema, care, după un un-doi cu Antoine Griezmann, a rămas singur cu Enyeama, dar atacantul lui Real Madrid a fost blocat de portarul nigerian, apoi Victor Moses a respins aproape de pe linia porţii. Câteva minute mai târziu, Yohan Cabaye a tras senzaţional din afara careului, mingea lovind transversala.

Benzema a avut o altă şansă imensă în minutul 78, când lovitura sa de cap a fost respinsă incredibil de Enyeama. Dar, la cornerul rezultat în urma acestei faze, portarul africanilor a ieşit eronat, iar Pogba a profitat şi a trimis mingea cu capul în poarta goală. Enyeama a mai avut o intervenţie excelentă câteva minute mai târziu, în faţa lui Griezmann, însă nu a mai putut face nimic în prelungirile partidei, atunci când Joseph Yobo a deviat nefericit în propria poartă centrarea lui Valbuena.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close