Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa, specialista golurilor istorice la Cupa Mondială

Franţa, specialista golurilor istorice la Cupa Mondială

Franţa, specialista golurilor istorice la Cupa Mondială
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   15:19

Naţionala Franţei s-a specializat în marcarea golurilor istorice la Cupa Mondială. După ce a înscris primul gol din istoria competiţiei, în 1930, şi primul gol de aur din istoria turneelor finale, în 1998, naţionala din Hegaxon este şi autoarea primului gol acordat după utilizarea tehnologiei video.

În minutul 48 al meciului Franţa - Honduras, disputat duminică, la Porto Alegre, portarul hondurian Noel Valladares a deviat nefericit în propria poartă mingea trimisă în bară de Karim Benzema.

Iniţial, nu a fost clar dacă balonul a depăşit linia porţii, însă tehnologia video introdusă de FIFA la Cupa Mondială din Brazilia a confirmat că golul a fost valabil, astfel că Franţa este prima beneficiară a acestui nou sistem.



Francezii continuă astfel seria premierelor la turneele finale. În 1930, Lucien Laurent a marcat primul gol din istoria Cupei Mondiale, împotriva Mexicului, iar în 1998, Laurent Blanc a înscris primul gol de aur, în partida din optimile de finală cu Paraguay.

De asemenea, portarul francez Alexis Thepot este primul care a reuşit să apere un penalty la Cupa Mondială, în 1930, într-un meci cu Chile.

În fine, Franţa este naţionala care a disputat primul meci cu prelungiri de la Cupa Mondială, cu Austria, la ediţia 1934, dar şi prima partidă din istoria turneelor finale decisă în urma loviturilor de la 11 metri, semifinala cu Germania de Vest din 1982, seria penaltyurilor fiind deschisă, evident, de un francez, Alain Giresse, care a reuşit să marcheze.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close