Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Mario Gotze

Omul zilei la Cupa Mondială: Mario Gotze

Omul zilei la Cupa Mondială: Mario Gotze
de M.T.    |    14 Iul 2014   •   13:00

„I-am spus lui Gotze să intre şi să arate lumii întregi că este mai bun decât Messi şi poate decide finala Cupei Mondiale”, a dezvăluit Joachim Low, după finala de pe stadionul Maracana, la capătul căreia Germania a cucerit titlul mondial pentru a patra oară.

Încurajarea lui Low nu a fost întâmplătoare. Mario Gotze, unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului german din ultimii ani, a fost numit de multe ori "Messi al Germaniei", iar jucătorul de 22 de ani a găsit momentul ideal pentru a-l eclipsa pe decarul argentinian.

Intrat pe teren în minutul 88 al partidei, în locul lui Miroslav Klose, Gotze a devenit prima rezervă din istoria Cupei Mondiale care înscrie golul decisiv în finală. În minutul 113, Andre Schurrle a avansat pe partea stângă şi a centrat în careu. Mingea a ajuns la Gotze, demarcat între cei doi fundaşi centrali argentinieni. Jucătorul lui Bayern Munchen a preluat pe piept şi a trimis din cădere în poarta lui Sergio Romero, aducând astfel primul titlu mondial al Germaniei după 24 de ani.

„Andre mi-a oferit o centrare superbă. Am reuşit să preiau pe piept şi apoi mingea a intrat cumva în poartă”, a explicat Gotze felul în care a înscris unicul gol al finalei.

„Este un sentiment incredibil. Nici nu ştiu cum să-l descriu. Este un vis devenit realitate să câştig Cupa Mondială, în special în Brazilia”, a adăugat fotbalistul de 22 de ani.

După ascensiunea incredibilă pe care a avut-o în tricoul Borussiei Dortmund, Gotze a fost transferat la Bayern Munchen, vara trecută, în schimbul a 37 de milioane de euro, însă nu a reuşit să se impună în echipa lui Pep Guardiola. Evoluţiile sale inconstante l-au făcut să-şi piardă locul în naţionala Germaniei, unde devenise un om de bază în ultimii ani.

„Nu a fost un an uşor pentru mine. Şi nu a fost nici un turneu uşor. Datorez mult familiei mele şi prietenei mele, care mereu au crezut în mine”, a spus tânărul jucător german.

Chiar dacă nu l-a mai titularizat în ultima perioadă, Joachim Low nu şi-a pierdut niciodată încrederea în calităţile jucătorului său.

„Mereu m-am înţeles bine cu el. Gotze este un miracol, o minune. Poate juca în orice poziţie în atac şi mereu am ştiut că este capabil să decidă un meci. Golul pe care l-a marcat a fost extraordinar”, a spus selecţionerul noii campioane mondiale.

Mario Gotze nu a avut o prestaţie memorabilă la Cupa Mondială din Brazilia. A apărut însă la momentul potrivit şi a marcat golul decisiv pentru triumful Germaniei. Un succes al unui model sănătos şi al unui proiect serios, care culege în cele din urmă roadele unei munci depuse de-a lungul ultimilor ani. Iar jucătorul lui Bayern Munchen este, probabil, cea mai bună imagine a unei întregi generaţii de fotbalişti germani care au tot ce le trebuie pentru a continua să domine competiţiile importante şi în perioada următoare.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close