Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cluburile de fotbal din Franţa au amânat greva care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie

Cluburile de fotbal din Franţa au amânat greva care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie

Cluburile de fotbal din Franţa au amânat greva care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie
de M.T.    |    14 Noi 2013   •   16:58

Comitetul Executiv al Sindicatului cluburilor de fotbal din Franţa (UCPF), reunit joi la Paris, a decis amânarea grevei care era programată în ultimul weekend al lunii noiembrie, în semn de protest faţă de taxa impusă de guvernul de la Paris pe salariile foarte mari.

Iniţial, UCPF anunţase că echipele din primele două ligi ale Franţei, Ligue 1 şi Ligue 2, nu vor juca niciun meci între 29 noiembrie şi 1 decembrie, dar, deocamdată, ideea a fost abandonată.

Nu este însă o renunţare completă la ideea unei greve, ci doar o amânare pentru o dată ce nu a fost încă stabilită.

„Nu s-a renunţat la ideea de grevă, pentru situaţia în care negocierile cu privire la taxa de 75 la sută vor eşua”, a precizat preşedintele sindicatului, Jean-Pierre Louvel.

Amânarea grevei nu reprezintă o supriză. Negocierile privind taxa de 75% pe salariile mai mari de un milion de euro, începute miercuri seară, au fost calificate drept constructive de conducătorii din fotbalul francez.

Reluarea dialogului cu oficialităţile reprezenta semnalul aşteptat de conducătorii cluburilor, după ce preşedintele Francois Hollande a menţinut, la 31 octombrie, taxa de 75%.

×
Subiecte în articol: Franta grevă
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close