Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lacrimi şi violenţe la Buenos Aires: River Plate a retrogradat pentru prima oară în istorie

Lacrimi şi violenţe la Buenos Aires: River Plate a retrogradat pentru prima oară în istorie

Lacrimi şi violenţe la Buenos Aires: River Plate a retrogradat pentru prima oară în istorie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Iun 2011   •   10:14

Cel mai iubit şi cel mai de succes club din Argentina, River Plate, a retrogradat pentru prima oară în istoria sa de 110 ani, după ce a pierdut meciul de baraj disputat împotriva celor de la Belgrano de Cordoba cu scorul general de 1-3.

River avea de recuperat înfrângerea cu 0-2 din meciul tur, un obiectiv care părea la îndemâna „Milionarilor” după ce Pavone a deschis scorul în minutul 5 al partidei de pe Monumental. Belgrano a egalat însă în minutul 61, prin Farre, pentru ca acelaşi Pavone să pecetluiască soarta colosului sud-american prin ratarea unui penalty în ultimele minute ale întâlnirii.

A fost momentul în care fanii lui River au răbufnit, aceştia încercând să pătrundă pe teren, arbitrul meciului văzându-se obligat să întrerupă disputa. Poliţia a intervenit în forţă, folosind tunuri de apă şi gaze lacrimogene. În acelaşi timp, pe gazon, jucătorii lui River plângeau în hohote şi au avut nevoie de pază pentru a părăsi arena.

Violenţele au continuat însă şi în afara stadionului. Conform Poliţiei Federale argentiniene, 68 de persoane au fost rănite şi 50 arestate. Doi ofiţeri au ajuns la spital în condiţii grave, cu mai multe răni la cap, după ce au fost loviţi de proiectile folosite de mulţimea furioasă.

Incredibil, dar adevărat”, a titrat cotidianul argentinian Ole, în timp ce Clarin a folosit un titlu care reprezintă şi concluzia unui sezon mizerabil pentru River, un club condus prost în ultimii ani şi cu datorii mari: „Nimeni, dar absolut nimeni, nu va putea uita această zi”.

 


 


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close