Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor în cifre: Cristiano Ronaldo, la golul 100 pentru Real Madrid

Liga Campionilor în cifre: Cristiano Ronaldo, la golul 100 pentru Real Madrid

Liga Campionilor în cifre: Cristiano Ronaldo, la golul 100 pentru Real Madrid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    03 Noi 2011   •   12:09

Dubla lui Cristiano Ronaldo a adus celor de la Real Madrid victoria pe terenul lui Olympique Lyon în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor şi a consfinţit totodată calificarea echipei lui Jose Mourinho în optimile de finală.

Cele două goluri ale portughezului sunt importante şi din alt punct de vedere. Prin reuşitele de pe Stade Gerland, Ronaldo a ajuns la 100 de goluri marcate pentru Real Madrid, o performanţă pentru care a avut nevoie de 105 meciuri.

În istoria clubului din capitala Spaniei, doar maghiarul Puskas a avut nevoie de mai puţine meciuri pentru a ajuns le 100 de goluri (101), în timp ce Di Stefano a atins această cifră după 114 partide jucate în tricoul albilor.

De asemenea, Cristiano Ronaldo va rămâne în istoria lui Real Madrid prin faptul că primul său gol de miercuri seară a fost cel de-al 900-lea marcat de madrileni în competiţiile europene.

Prin hattrickul reuşit împotriva lui Napoli, Mario Gomez a devenit primul jucător care reuşeşte o astfel de performanţă în prima repriză a unui meci de Liga Campionilor după Lionel Messi, în aprilie 2010, în succesul Barcelonei cu Arsenal, scor 4-1.

Atacantul lui Bayern Munchen este în acelaşi timp primul fotbalist german care marchează două hattrickuri în Liga Campionilor. Cu 17 goluri reuşite, Gomez este cel mai bun marcator german în această competiţie.

Mario Balotelli îşi continuă momentul excelent, ajungând la al şaptelea meci consecutiv în care reuşeşte să înscrie, în timp ce Wayne Rooney l-a egalat pe Ryan Giggs în topul marcatorilor lui Manchester United în Liga Campionilor, ambii având câte 27 de goluri. Lider este olandezul Van Nistelrooy, care a punctat de 35 de ori.

Împotriva francezilor de la Lille, Inter Milano a aliniat o formulă de start a cărei medie de vârstă a fost 31 de ani şi 318 zile, cea mai mare din istoria Ligii Campionilor.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close