Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi a doborât recordul de goluri all-time al Barcelonei, cu un hat-trick împotriva Granadei

Messi a doborât recordul de goluri all-time al Barcelonei, cu un hat-trick împotriva Granadei

Messi a doborât recordul de goluri all-time al Barcelonei, cu un hat-trick împotriva Granadei
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2012   •   10:00

Lionel Messi a înscris un hat-trick marţi seara şi a stabilit un nou record pentru Barcelona, de 234 de goluri, ajutând echipa să învingă Granada cu 5-3 şi să se apropie de Real Madrid în clasamentul din La Liga.

Argentinianul, care are doar 24 de ani, a stabilit totodată şi un record la Spaniei cu 54 de goluri în toate competiţiile într-un singur sezon, deşi mai sunt două luni de jucat, şi l-a depăşit pe Cristiano Ronaldo în clasamentul golgeterilor cu 34 de reuşite.

"Îmi pare rău pentru cei care vor să îi ia tronul, dar băiatul ăsta e pur şi simplu cel mai bun. Michael Jordan a dominat sportul lui, Messi face acelaşi lucru în fotbal. Nu mai e nimic altceva de zis", a spus Pep Guardiola la conferinţa de presă.

După ce Xavi a deschis scorul în minutul 4, Messi a dus scorul la 2-0 în minutul 17 şi a egalat recordul vechi de 60 de ani al lui Cesar Rordriguez, de 232 de goluri (recalculate de la 235 chiar în ziua meciului). Barca părea să controleze partida, dar Granada a redus din handicap la zece minute după debutul reprizei secunde, prin Diego Mainz, iar oaspeţii au reuşit apoi să şocheze cu un gol egalizator din penalty. Daniel Alves l-a faultat pe Daniel Benitez, iar Guilherme Siqueira l-a învins pe Victor Valdes.

Messi a readus Barca în avantaj cu 20 de minute înainte de final, când a săltat mingea peste portarul Granadei, iar rezerva Cristian Tello a făcut 4-2 în minutul 82. Messi a completat hat-trick-ul patru minute mai târziu, înscriind al 234-lea gol pentru Barcelona în meciurile oficiale, iar scorul final a fost stabilit de acelaşi Siqueira din penalty, după ce Alves a făcut henţ în careu şi a văzut şi cartonaşul roşu. Granada a devenit prima echipă care a înscris trei goluri pe Camp Nou în acest sezon.

Real Madrid întâlneşte pe Villarreal miercuri şi are 71 de puncte, în timp ce Barcelona, care caută al patrulea titlu consecutiv, are 66 de puncte şi un meci mai mult disputat.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close