Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Polonia şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri din cadrul Euro 2020

Polonia şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri din cadrul Euro 2020

Polonia şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri din cadrul Euro 2020
de M.T.    |    23 Apr 2014   •   18:17

Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat, miercuri, că şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri din cadrul Campionatul European din 2020.

Decizia oficialilor polonezi vine la scurt timp după ce şi Cehia făcuse un anunţ similar.

„Am apreciat că şansele noastre pentru a obţine organizarea de meciuri sunt minime”, a explicat decizia Zbigniew Boniek, preşedintele federaţiei poloneze.

Cehia şi-a anunţat retragerea candidaturii deoarece minicipalitatea din Praga a refuzat să fie garant al proiectului care include renovarea stadionului Eden.

Federaţia poloneză propusese două stadioane pentru Euro 2020, la Varşovia şi Chorzow.

Alături de Ucraina, Polonia a organizat ultima ediţie a Campionatul European, în 2012, care a adus al doilea titlu continental consecutiv pentru naţionala Spaniei.

Pentru a sărbători 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, UEFA a decis ca turneul final din 2020 să se desfăşoare în 13 oraşe europene diferite.

Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Şi Federaţia Română de Fotbal a anunţat, la 20 mai 2013, candidatura oficială a Bucureştiului pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

×
Subiecte în articol: Polonia Cehia candidatura UEFA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close