Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2016. Islanda îşi continuă startul perfect şi învinge Olanda cu 2-0

Preliminarii Euro 2016. Islanda îşi continuă startul perfect şi învinge Olanda cu 2-0

Preliminarii Euro 2016. Islanda îşi continuă startul perfect şi învinge Olanda cu 2-0
Sursa foto: Foto: uefa.com
de M.T.    |    14 Oct 2014   •   00:07

Islanda confirmă că este surpriza preliminariilor Campionatului European din 2016, naţionala nordică reuşind să câştige cu 2-0 în faţa Olandei, locul 3 la ultima ediţie a Cupei Mondiale, într-un meci din cadrul grupei A disputat la Reykjavik.

Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate în prima repriză de Gylfi Sigurdsson. Jucătorul lui Swansea a deschis scorul în minutul 10, din penalty, apoi a realizat dubla cu trei minute înainte de pauză.

Islandezii au punctaj maxim şi golaveraj 8-0 după trei etape, în precedentele partide elevii lui Heimir Hallgrimsson obţinând victorii identice, scor 3-0, cu Turcia şi Letonia.

În schimb, olandezii au suferit a doua înfrângere în actualele preliminarii şi se află la 6 puncte în spatele Islandei, dar şi al Cehiei, care s-a impus cu 4-2 în Kazahstan.

Cealaltă favorită a grupei, Turcia, continuă de asemenea să dezamăgească, echipa pregătită de Fatih Terim obţinând doar o remiză, scor 1-1, în deplasare cu Letonia.

Ţara Galilor rămâne pe primul loc în grupa B, graţie victoriei cu 2-1 de pe teren propriu în faţa Ciprului. Gazdele s-au impus în ciuda faptului că au jucat aproape întreaga repriză secundă în inferioritate numerică. Golul ciprioţilor a fost marcat de Laban, jucătorul celor de la Astra Giurgiu.

În cel mai interesant duel al serii, la Zenica, favoritele grupei, Bosnia şi Belgia, au încheiat la egalitate, scor 1-1. Gazdele au marcat în prima repriză, prin Dzeko, dar belgienii au înscris după pauză, când Nainggolan a profitat de o greşeală a portarului Begovic.

Într-un alt meci, arbitrat de românul Cristi Balaj, Israel a câştigat cu 4-1 în faţa Andorrei.

În grupa H, Croaţia a reuşit scorul serii, 6-0 cu Azerbaidjan, şi şi-a consolidat poziţia de lider, cu punctaj maxim şi fără să fi primit gol în primele trei jocuri de calificare.

Tot punctaj maxim are şi Italia, care a trecut la limită, scor 1-0 de Malta, într-un meci în care arbitrul român Ovidiu Haţegan a acordat două cartonaşe roşii, câte unul de fiecare parte.

Pe locul 3 a urcat Norvegia, învingătoare cu 2-1 în faţa Bulgariei, o partidă în care Martin Odegaard a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un joc din preliminariile Euro, la 15 ani şi 297 de zile. Norvegianul a bătut astfel recordul lui Ronny Buchel, din Liechtenstein, care a jucat pentru naţionala ţării sale la 16 ani şi 209 zile.

Rezultate preliminarii Euro 2016

Grupa A: Kazahstan - Cehia 2-4, Islanda - Olanda 2-0, Letonia - Turcia 1-1

Grupa B: Andorra - Israel 1-4, Bosnia - Belgia 1-1, Ţara Galilor - Cipru 2-1

Grupa H: Croaţia - Azerbaidjan 6-0, Malta - Italia 0-1, Norvegia - Bulgaria 2-1

×
Subiecte în articol: euro2016 Islanda Olanda
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close