Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Singurul contracandidat al lui Sepp Blatter pentru şefia FIFA s-a retras din cursă

Singurul contracandidat al lui Sepp Blatter pentru şefia FIFA s-a retras din cursă

Singurul contracandidat al lui Sepp Blatter pentru şefia FIFA s-a retras din cursă
Sursa foto: Foto: footballcomments.com
29 Mai 2011   •   17:04

Mohammed Bin Hammam, singurul contracandidat al lui Sepp Blatter la şefia FIFA, a anunţat duminică, pe blogul personal, că se retrage din cursă. Decizia, a motivat bin Hammam, vine în urma controversei cu actualul preşedinte, Sepp Blatter, conform CNN.

"Sunt trist că lupta pentru cauzele în care cred are un astfel de cost: degradarea reputaţiei FIFA. Nu vreau asta pentru FIFA, ar fi de neacceptat. Nu pot admite ca numele de care sunt atât de ataşat să fie dus în noroi din cauza concurenţei între două persoane. Îmi anunţ retragerea din cursa pentru preşedinte", a scris bin Hammam.

Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc miercuri, la Zurich, dar candidaţii sunt citaţi în faţa Comitetului de Etică al FIFA în cadrul unui caz de presupusă corupţie.

Noul scandal din interiorul FIFA a izbucnit în cursul săptămânii trecute, atunci când bin Hammam a fost acuzat că, împreună cu vicepreşedintele forului mondial Jack Warner, a oferit mită în schimbul voturilor pentru alegerile prezidenţiale de pe 1 iunie.

Contracandidatul lui Blatter susţine însă că preşedintele FIFA avea cunoştinţă de acele plăţi. S-a ajuns astfel în situaţia ca cei doi oameni care îşi doresc să conducă fotbalul mondial să fie anchetaţi cu doar câteva zile înaintea alegerilor.

×
Subiecte în articol: FIFA Sepp Blatter cursa alegeri
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close