Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uruguay a câştigat Copa America, după 3-0 în finala cu Paraguay

Uruguay a câştigat Copa America, după 3-0 în finala cu Paraguay

Uruguay a câştigat Copa America, după 3-0 în finala cu Paraguay
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
25 Iul 2011   •   00:20

Uruguay a câştigat cu scorul de 3-0 finala Copei America împotriva Paraguayului şi a cucerit trofeul pentru a 15-a oară în istorie, record absolut al competiţiei.

 
Golurile echipei antrenate de Oscar Washington Tabarez au fost marcate de Luis Suarez şi Diego Forlan, de două ori. Prin dubla reuşită în ultimul act, atacantul lui Atletico Madrid l-a egalat pe Hector Scarone în fruntea topului marcatorilor în naţională, ambii înscriind de câte 31 de ori pentru Uruguay.
 
Deşi vicecampioană a Americii de Sud, Paraguayul rămâne fără victorie la competiţia organizată de Argentina, elevii lui Gerardo Martino ajungând în finală fără să câştige vreun meci: trei remize în grupă şi două calificări în urma loviturilor de departajare.
 
Finala de pe stadionul Monumental din Buenos Aires a arătat o echipă a Uruguayului decisă să tranşeze repede soarta partidei. După câteva acţiuni periculoase la poarta lui Justo Villar, din nou excelent, Luis Suarez a deschis scorul în minutul 11.
 
Celestii au continuat să domine autoritar, raportul şuturilor în prima repriză fiind de 9-1 în favoarea uruguayenilor. În aceste condiţii, golul de 2-0, marcat de Forlan, a venit firesc, cu patru minute înainte de pauză.
 
La reluare, profitând şi de pasul înapoi făcut de trupa lui Tabarez, Paraguay a îndrăznit mai mult şi ar fi putut relansa meciul, dar Nelson Valdez, bară, şi Riveros nu au reuşit să înscrie. A făcut-o însă pentru a doua oară Forlan, în chiar minutul 90, la capătul unui contraatac devastator iniţiat de Cavani şi continuat de Luis Suarez, care a stabilit rezultatul finalei.
 
Uruguay confirmă că ediţiile de Copa America din anii următori Cupei Mondiale îi priesc, acesta fiind al şaselea succes consecutiv obţinut într-un astfel de an, după cele din 1959, 1967, 1983, 1987 şi 1995. 
 
Prin câştigarea Copei America, Uruguay şi-a asigurat prezenţa la Cupa Confederaţiilor din 2013, competiţie la care, până acum, s-au mai calificat Brazilia, Spania, Mexic şi Japonia. 

 
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close